Svarbu ne kaina, o kokybė

Kaina yra paskutinis kriterijus, į kurį turime atsižvelgti esant antivirusinės programos įsigijimo poreikiui. Žinoma, kad „patikimiausia + mažiausios sąnaudos“ yra tobuliausias derinys. Ir savaime suprantam, kad sunkiai, o gal net ir visai nepasiekiamas. Tai ką gi pasirinkti?

Naudojant nemokamą paslaugą, ji niekada netaps geriausia antivirusine programa. Šiuo atveju neišvengiama susidūrimo su rizika prarasti savo svarbius duomenis. Galite pabandyti paskaičiuoti, ar geriau sumokėti už apsaugos programą kompiuteriui, ar geriau mokėti tuomet, kai bus prarasti duomenys ir juos norėsite susigrąžinti. Suma gali perkopti net pačios antivirusinės įsigijimo kainą. Apskritai nemokamos antivirusinės, kad ir kokios patrauklios bebūtų, yra pritaikytos nebent namų vartotojams, o ne įmonių poreikiams tenkinti.

Taip pat nereikėtų susivilioti ir siūlomomis apsaugos programomis su pritaikytomis akcijomis, kas vartotojo akiai gali pasirodyti itin patrauklu. Tokios programos dažnai pasižymi ribotu veikimu tiek funkcijų, tiek paties veikimo laiko atžvilgiu. Dažniausiai nemokamų riboto veikimo antivirusinių siūlymo tikslu tampa gamintojų triukas, siekiant „užkabinti“ potencialų jos pirkėją.

Visgi, net pačios geriausios antivirusinės įsigijimas nebus efektyvus, jeigu vartotojas elgsis neapdairiai. Jo veiksmai taip pat turi įtakos kompiuterio apsaugai, todėl reikia atsižvelgti ir į vartotojo išmanymo lygį kalbant apie žmogaus veiksmų daromą įtaką siekiant geriausios apsaugos. Laiškų skaitymas gavus juos nuo nepažįstamų asmenų, neaiškių programų diegimas ar jų nulaužimo kodų siuntimasis rodo žmonių švietimo būtinybę.

Scroll to Top