Greitas kreditas

Naujas kompiuteris: greitas kreditas ar lizingas?

Jei jūsų darbas susijęs su kompiuteriu, jo gedimas turi tiesioginę įtaką ir darbo rezultatams, ir atlyginimui, ir jūsų šeimos biudžetui. Puiku, jei turite santaupų nenumatytoms išlaidoms, tačiau jei ne, kyla klausimas, iš kur gauti pinigų. Tokioje keblioje situacijoje turite bent du pasirinkimas: lizingą arba greitą kreditą. Tad pakalbėkime, kokie šių skolinimosi būdų privalumai bei trūkumai.
Greitas kreditas suteikia galimybę pasiskolinti reikiamą pinigų sumą per išties trumpą laiką. Jei skolinatės pirmą kartą, jūsų duomenys apie jūsų pajamas ir kreditingumą gali būti tikrinami ilgiausiai 24 val., tačiau praktika rodo, kad tiek laiko neprireikia ir jau tą pačią dieną reikalingi pinigai pasiekia jūsų banko sąskaitą. Tad ir naują kompiuterį galėsite įsigyti jau tą pačią arba kitą dieną po paraiškos, kreditui gauti, pateikimo. Be to, svarbu paminėti, kad greitas kreditas savo klientams siūlo pakankamai lanksčias skolos grąžinimo sąlygas. Paprasčiau tariant, kredito įmokos terminą galite susitrumpinti, galite atidėti, jei matote, kad laiku nesugebėsite jos sumokėti. Kita vertus, greito kredito palūkanos yra išties nemažos, tarkim naujam kompiuteriui pasiskolinę 800 eurų, 12 mėnesių laikotarpiui, permokėsite apie 350 eurų.
Tuo tarpu, lizingą galite gauti tuo atveju, jei neturite įsiskolinimų bankui ar kitoms institucijoms. Lizingas suteikiamas per 2-3 darbo dienas, todėl naujo kompiuterio pirkimas gali užtrukti kiek ilgiau. Tiesa, jei jūsų mėnesinės pajamos nėra stabilios, tarkim, jei dirbate pagal individualios veiklos pažymą ir kiekvieną mėnesį jūsų atlyginimas svyruoja, lizingo galite išvis negauti. Nepaisant šių trūkumų, verta pastebėti, kad lizingo palūkanos yra žymiai mažesnės, todėl ir pinigų išleidžiate mažiau.
Bet kokiu atveju palūkanų neišvengsite, tačiau, kai pinigų reikia greitai ir dabar, tenka su tuo tiesiog susitaikyti. Tad ar greitas kreditas, ar lizingas – jūsų asmeninis pasirinkimas, tačiau nepamirškite, kad ir vienas, ir kitas yra finansinis įsipareigojimas, kurį reikia vertinti labai rimtai. Mat, laiku nevykdomi finansiniai įsipareigojimai gali grėsti antstoliais ir negrįžtamai sugadinta kreditingumo istorija. O tai taps rimta problema, jei ateityje norėsite pasiskolinti didesnę sumą jau ne kompiuteriui, o butui ar žemės sklypui.

Scroll to Top