transporto paslaugos ir it

Kaip IT pasitarnauja prekybos versluose

Akmens amžiuje prekyba ir transporto paslaugos, tokie kokie jie yra dabar – neegzistavo. Žaliavos ir maistas buvo transportuojami taip toli, kaip buvo įmanoma nueiti pėsčiomis, o transporto paslaugas teikė nešuliniai gyvuliai. Atsiradus pirmosioms transporto priemonių užuomazgoms transportavimas ėmė kilti į naują lygmenį. Laikas vis bėgo ir kito ne tik transportavimo priemonės, būdai, sąlygos ir kroviniai, bet ir požiūris į prekiaujančius verslininkus.

Prekybos verslas – nuo nuodėmės iki prestižinės perspektyvos
Viduramžiais prekybos verslininkai buvo prislėgti kaltės jausmo, nors ir susikrovę turtus, tačiau negalintys ramiai miegoti ir apskritai gyventi, dėl tuo metu vyravusios nuostatos, kad prekyba yra mirtina nuodėmė. Prabėgo daug laiko ir viskas apsivertė aukštyn kojomis. Dabar verslininko profesija laikoma prestižine, o prekybos verslai – puikia perspektyva, ypač tose nišose, kurių rinkoje pasiūla dar nėra labai gausi.

IT pokyčių vėjai ne tik atneša naujovių, bet ir išvėdina senienas
Pagal vienus šaltinius Z kartai priklauso gimusieji nuo 1995 metų, o pagal kitus – nuo 2003 metų iki 2023 metų. Vienas didžiausių šios kartos išskirtinumų – internetas, kuris jaunajai kartai pakeičia ne tik visus informacijos šaltinius (knygas, enciklopedijas, senelių išmintį), bet ir tiesioginį bendravimą ar kitus, jau atgyvenusius, komunikavimo būdus (laiškus ir netgi telefoną, juk vis dažniau susirašome ne telefono ryšio pagalba, o interneto).

Informacinės technologijos virto didele pagalba prekybininkams, vežėjams ir ekspeditoriams
Transporto paslaugos tapo lengviau pasiekiamos pirkti ir parduoti, kai krovinių siuntėjus ir vežėjus ėmė jungti toks įrankis internetinėje erdvėje kaip transporto ir krovinių birža. Transporto paslaugos ir siunčiami kroviniai IT dėka turi galimybę lengviau vieni kitus atrasti. IT transporto paslaugoms suteikia vis daugiau galimybių: sekimo platformas, viešuosius pirkimus, verslo valdymo sistemas ir tas pačias krovinių ir transporto paslaugų biržas.

Scroll to Top