poilsis barselonoje

Programėlės išmaniems keliautojams

Keliauti pastaruoju metu ryžtasi vis didesnė dalis žmonių. Aišku, tokių gretų dauguma yra jaunimas, kurie stengdamiesi neatsilikti nuo modernių technologijų ir naudojasi išmaniaisiais telefonais. Juose, įsirašius tam tikras mobiliąsias programėles keliauti tampa ne tik patogu, bet ir daug paprasčiau. Taigi, kokius „apps’us“ reikėtų įsirašyti prieš išsiruošiant į kelionę?
Kita kalba po pirmo žvilgsnio – „Word Lens“
Poilsis Barselonoje (Ispanija), Italijoje, Rusijoje ar kitose šalyse, kurios turi savo nacionalines kalbas ir kuriose ne su visais įmanoma susikalbėti angliškai, gali būti kiek komplikuotas, nes turistui sunku suprasti paprasčiausius užrašus. Visgi, dabar yra XXI amžius ir atostogauti su žodynu šiais laikais jau nebemadinga. Puiki ir, svarbiausiai, išmani pagalba greitai suprasti svetimą kalbą galima su programėle „Word Lens“. Ji veikia labai paprastu principu: atsukus telefono objektyvą į tam tikrą užrašą, ekrane tokios programėlės dėka galėsite iš karto pamatyti, ką tai reiškia anglų kalba. Lietuviams ar kitų tautybių asmenims, kurie nesupranta angliškai naudotis šia programėle gali būti sudėtinga, kadangi programėlė kol kas nepalaiko lietuvių kalbos. Vienas svarbiausių dalykų, kalbant apie „Word Lens“ yra tai, jog jos veikimui nereikia interneto ryšio, tad atostogaudami suprasite kitos kalbos žodžius ir neišleisite pinigų.
Greičiausias būdas rasti, kur gyventi – „Airbnb“
Išmaniųjų telefonų programėlės „Airbnb“ esmė – padėti žmonėms rasti, kur gyventi, kol jie naršo savo telefone, planšetiniame arba stacionariame kompiuteryje. Poilsis Barselonoje, Amsterdame ar kitame mieste bus garantuotas, jei iš anksto rasite, kur gyventi. Be to, tokios programėlės privalumas, kad iškart galima matyti kontaktus tų asmenų, kurie nuomoja būstą, kainą, kiek žmonių talpina tas kambarys ar namas ir panašiai. Programėlėje nakvynės vietą galima rasti net iš 35 tūkstančių miestų.
Tinginių keliavimas su „Tourist Eye“
Nors keliauti smagi, tačiau ne visi mėgsta sudarinėti lankytinų objektų sąrašus. Tačiau dabar to daryti – visai nebūtina, kadangi už jus tai gali padaryti „Tourist Eye“ programėlė. Visi netoliese jūsų buvimo vietos esantys restoranai, barai, klubai ir pan. jau yra programėlėje ir jums keliaujant iš vienos vietos į kitą, ekrane iš karto matysite visus pasiūlymus. Čia taip pat bus pateikiama visa informacija apie tų vietų darbo laiką, kitų žmonių įvertinimą ir pan.

Scroll to Top