Toneris

Spausdintuvų toneriai: ką verta žinoti apie juos?

Tikriausiai daugelio žmonių namuose yra spausdintuvai, kurie naudojami dokumentų, knygų, įvairios literatūros ir kitų leidinių spausdinimui. Šia aparatai stovi ne tik žmonių namuose, bet ir ofisuose, bibliotekose ir visose kitose viešose erdvėse, kuriose dažnai yra reikalingos šių aparatų paslaugos. Tačiau, ar kada nors susimąstėte, kaip spausdintuvai atlieka savo darbą, kas yra jų viduje, iš ko jie pagaminti?

Spausdintuvo vidus

Vieni labiausiai naudojamų spausdintuvų yra lazeriniai. Lazeriniai spausdintuvai perkelia kompiuteryje esančią reikalingą žmogui informaciją tiesiai ant lapo ir tai daro spalvotai arba nespalvotai – pagal spausdintuvo tipą ir poreikį. Dažniausiai spausdintuvuose būna dvi dalys, kurios atlieka pagrindines funkcijas, tai 1) toneris (jis vidutiniškai išlaiko apie 2000 puslapių) ir 2) būgnas (jis vidutiniškai išlaiko apie 40 000 puslapių).

Kiekviename lazeriniame spausdintuve yra toneris, kitaip dar vadinamas tonerio kasetė arba lazerinis toneris. Kam jis reikalingas?

Tonerio nauda

Toneriai yra reikalingi kiekvienam lazeriniam spausdintuvui, jeigu norima, kad jis perkeltų informaciją ant popieriaus lapo. Tonerio viduje yra dažų milteliai, taip pat jie sudaryti iš sauso plastikinių dalelių mišinio, taipogi iš juodų, raudonų, mėlynų ar bet kurių kitų spalvų (kurių reikia) dažančių elementų. Visi šie elementai ir mišiniai yra reikalingi tam, kad toneris atliktų savo arbą ir kartu su spausdintuvu, atspausdintų reikalingą informaciją. Tikriausiai ne daugelis žino, kad spausdinimas yra išgaunamas elektrostatiniu būdu. Taigi, toneris akivaizdžiai naudingas kiekvienam lazeriniam spausdintuvui,

Lazerniai spausdintuvai šiuo metu yra vis labiau populiarėjanti prekė, kuri iš rinkos po truputį išstumia rašalinius spausdintuvus. Taip yra todėl, kad lazerinių spausdintuvų toneriai yra žymiai ekonomiškesni nei rašalinių, todėl žmonės dėl to sutaupo ir laiko, ir pinigų, kadangi su lazeriniai spausdintuvais galima atspausdinti žymiai daugiau kopijų. Tokių spausdintuvų kainos yra įvairios. Tiek lazerinių, tiek rašalinių spausdintuvų galima nusipirkti brangiai, tačiau paieškojus, galima rasti ir pigiau, pavyzdžiui, tada, kai gamintojai siūlo įvairias akcijas. Kiek kainuoja spausdintuvai vienareikšmiškai neįmanoma atsakyti, kadangi kaina priklauso nuo kokybės, gamintojo ir atliekamų funkcijų.

 

Scroll to Top