Antivirusinė programa telefonui yra ne tik reikalinga, bet ir privaloma

Šiais laikais didžioji dalis informacijos saugoma elektroninėse saugyklose ar prietaisuose. Didžioji informacijos dalis pasiekiama interneto ryšio bei kompiuterio pagalba. Tačiau retas, kuris pagalvoja, jog mobilusis telefonas taip pat turi įvairių prieigų prie jūsų saugomų ar privačių duomenų.
Didžioji dalis vartotojų savo išmanųjį telefoną susieja su elektroniniu paštu, jame saugo konfidencialias nuotraukas ir vaizdo įrašus, siunčia asmenines žinutes ar labai retai atsijungia nuo įvairių socialinių tinklų paskyrų, kuriuose taip pat slypi didelis asmeninės informacijos kiekis. Visuomenėje yra susidariusi nuomonė, jog virusais gali “užsikrėsti” tik nešiojami, stacionarūs ar planšetiniai kompiuteriai. Tačiau kai siunčiatės įvairias programas ar žaidimus į telefoną bei naršydami nesaugiose svetainėse taip pat rizikuojate savo išmanųjį telefoną “užkrėsti” virusais. Virusai net tik gali negrįžtamai sugadinti jūsų saugomus duomenis, bet ir leisti prie jų prieiti asmenims, kuriems nederėtų tos informacijos matyti ar juolab – viešinti. Žinoma, retas norėtų “lįsti” į svetaines, kurios gali pakenkti jo mobiliajam telefonui. Tokios svetainės ar programos dažnai nesukelia jokio įtarimo, o tai yra tiesus kelias virusui patekti į įrenginį. Tokiu atveju jums gali padėti antivirusinė programa telefonui. Kai kurie pagaminti mobilieji telefonai turi iš kart įdiegtas antivirusines programas. Žinoma, jos visos skiriasi pagal paslaugų galimybes. Išmani antivirusinė telefonui ne tik padeda išvengti įvairių virusų, bet ir nuotoliniu būdu ištrinti duomenis, jei įrenginys patektų į netinkamas rankas ar būtų pamestas. Antivirusinė telefonui taip pat suteikia prieigą prie SMS ir skambučių filtro ar net nuotolinę sireną, bei įrenginio kamerų nuotraukas. Išmani antivirusinė programa telefonui gali net įspėti apie baterijos lygį ar nustatyti GPS vietą realiu laiku. Tad jūsų išmanusis telefonas tampa apsaugotas ne tik nuo įvairių virusų, bet ir nuo vagių ar pametimo atveju.
Duomenis apsaugoti ne tik svarbu, bet ir būtina, Įsivaizduokite jei kas įsibrautų į jūsų asmeninę erdvę, užimtų visus jūsų turimus socialinius tinklus, kuriuose skelbtų jūsų asmenines nuotraukas. Antivirusine telefonui yra ne tik reikalinga, bet ir privaloma kiekvienam. Įvairiausių sukčių ir vagių mes vargu ar išvengsime, bet apsisaugoti nuo to yra paprasčiau nei apie tai galvojame.

Scroll to Top