Kaip apsisaugoti nuo internetinių virusų?

Kompiuterio duomenų apsauga – itin svarbi visiems pasaulio gyventojams. Įvairios nuotraukos, dokumentai, duomenys apie mūsų gyvenamąją vietą – viskas turi būti apsaugota ir prieinama tik mums patiems. Deja, labai dažnai susiduriame su taip vadinamais „hakeriais“ – įsilaužėliais arba internetiniais virusais, kurie gali pavogti kompiuteryje esančius duomenis arba galutinai „apkrėsti“ kompiuterį. Technologijoms tobulėjant, šiandieną savo duomenis galime apsaugoti visu 100 procentų, tačiau kokias programas bei sprendimo būdus reiktų rinktis?

Kam reikalinga antivirusinė programa?

Visų pirma, antivirusinės programos yra pats geriausias programinės įrangos sprendimas, kuris padeda apsisaugoti nuo virusų bei įsilaužimų atakų. Nors visame pasaulyje yra daugybė skirtingų rūšių virusų, kurie gali užkrėsti kompiuterį pačiais įvairiausiais būdais, antivirusinės padeda greitai ir efektyviai užblokuoti net pačius kenksmingiausius ir stipriausius virusus. Žinoma, lygiai taip pat ir apsaugo nuo galimų duomenų vagysčių. Būtent dėl šių priežasčių ir yra reikalinga antivirusinė programa, kurią rinktis reikia labai atsakingai.

Visos windows antivirusinės programos turi pagrindinę funkciją – virusų skenavimą. Geros ir patikimos programos geba užfiksuoti virusą ir pilnai nuskenuoti failą dar prieš tai, kai jis yra atidaromas. Tokio tipo programos gali garantuoti šimtaprocentinę apsaugą. Žinoma, visos antivirusinės turi pilną sistemos nuskenavimo galimybę, kuri leidžia skenuoti ir nustatyti ar kompiuteryje nėra pavojingų programų ar internetinių šaltinių, kurie gali „nepagydomai“ užkrėsti kompiuterį, tačiau ne visos spėja laiku sustabdyti pavojų. Programos, į kurias turėtumėte atkreipti dėmesį – visame pasaulyje palčiai naudojamos ir žinomos antivirusinės, tokios kaip ESET, Norton, BullGuard, Panda, Bitdefender ir panašiai.

Žinoma, šios programos yra gana sudėtingos, taigi jų instaliavimu leiskite pasirūpinti specialistams. Taip pat, atkreipkite dėmėsi ir į programos resursų naudojimą. Jūsų įsigyta antivirusinė turi būti lengva, bet tuo pačiu maksimaliai apsaugoti kompiuterį nuo galimų įsilaužimų.

Antivirusinė programa Android’ui

Ne vien kompiuteris privalo būti apsaugotas nuo virusų. Lygiai tokia pati svarba turi būti skiriama ir mūsų mobiliesiems telefonams. Na, o ypač dabar, kai didžioji dalis gyventojų telefonus naudoja netgi dažniau nei stacionarius ar planšetinius kompiuterius. Android antivirusinė veikia lygiai tokiu pačiu principu kaip ir bet kuri programa skirta kompiuteriui, tiesiog ji yra pritaikyta būtent mobiliajam. Kalbant apie gamintojus, rekomenduojama rinktis iš patikimų, gerą vardą užsitarnavusių gamintojų. Visgi programinės įrangos veikimas čia yra svarbiausias veiksnys.

Scroll to Top