gps

GPS sistemos pritaikymas automobiliuose

Šiuolaikinės modernios technologijos gerokai palengvina mūsų kasdieninį gyvenimą. Pavyzdžiui, automobilyje integruota transporto sekimo sistema su GPS įranga padeda lengvai atsekti ir identifikuoti buvimo vietos koordinates realiu laiku. Ši sistema yra lengvai integruojama ir gali atsiųsti vietos, kur randasi automobilis, vaizdą; informaciją; transporto priemonės būklę ir kitus svarbius, su ja susijusius duomenis. Per atstumą galima pamatyti ne tik automobilio buvimo vietą, judėjimo kryptį, bet ir sužinoti ar ji yra užrakinta ar šiuo metu veikia variklis ir koks yra automobilio greitis, jei ji važiuoja.

Duomenys gali būti lengvai perduodami mobiliojo ryšio pagalba per GSM tinklą. Jei atsitinka taip, kad ryšio nėra, tai visi duomenys yra išsaugomi vidinėje atmintyje ir įsijungus tinklui reikalingi duomenys yra išsiunčiami.

Taip pat yra galimybė tyrimus duomenis perkelti į skaitmeninę laikmeną arba kompiuterį. GPS sistema yra plačiai naudojama logistikos sferoje, tačiau ja aktyviai naudojasi ir mašinų nuomos paslaugas, teikiančios bendrovės, kurios išnuomojant automobilį žino jo buvimo vietą, būklę, ir maršrutą. Tad taip yra lengviau vykdyti klientų aptarnavimą, nes realiu laiku galima stebėti kiek yra laisvų automobilių ir kiek yra išnuomotų.

Pavyzdžiui, jei jūs norėtumėte išsinuomoti Volkswagen Passat parai, tuomet nusiuntus užklausą automobilių nuomos kompanijai, jie sistemoje patikrinę GPS siunčiamus duomenis ir realiu laiku patikrins ar ji yra laisva ar užimta ir bus operatyviai nusiųstas atsakymas į jūsų pateiktą užklausą. Taip pat GPS automobilyje padės ne tik tiksliai suplanuoti mašinos atsiėmimo laiką, bet ir informuoti apie galimus vėlavimus, matyti kuro sąnaudas, kontroliuoti vairavimo stilių ir pasirinktus maršrutus. Taip užtikrinama ne tik vairuotojo drausmė, bet ir keleivių saugumas.

Scroll to Top