Internetas mūsų gyvenime

Internetas kiekvieno mūsų gyvenime turi mažesnę ar didesnę svarbą. Vieniems tai laisvalaikio praleidimas, informacijos šaltinis, paslaugų užsakymas neišeinant iš namų ar net pragyvenimo šaltinis. Taigi kaip internetas pakeitė mūsų gyvenimą?

Laisvalaikis. Bėgant laikui galima pastebėti (ypač jaunimo tarpe) tendenciją, laisvalaikį leisti ne su knyga ar draugų kompanija, bet naršant internete. Vaikai ir suaugusieji dažniau pasirenka vakarą namuose naršant internete nei gyvą bendravimą su artimaisiais ir draugais. Dėka naujų technologijų naršymas internete gali būti atliekamas ir išėjus iš namų. Išmanieji telefonai leidžia internetą nešiotis tiesiog savo kišenėje. Kas dar prieš kelis dešimtmečius atrodė kaip neįmanomas fenomenas, šiandien – kasdienybė.

Informacijos šaltinis. Dauguma žmonių su nostalgija prisimena knygomis apkrautus stalus mokantis ar studijuojant bei bemieges naktis bibliotekoje ieškant reikiamų atsakymų. Šiai dienai visą tai ir daugiau atstoja internetas. Dabar žmonėms ieškantiems informacijos būtina tik sugalvoti tinkamą paieškos raktažodį, o visą sunkųjį darbą už jus atliks internetas. Žmonėms nebereikia vartyti keliasdešimt knygų ieškant reikiamos informacijos, o užtenka tik suvesti kelis žodžius į paiešką ir atsakymas pateiktas. 

Paslaugos. Anksčiau visos gyvenimiškos paslaugos buvo pasiekiamos tik nuėjus į tam tikras įstaigas, tačiau šiandien visa tai padaroma internetu. Žmonėms nereikia eiti į paštą – užtenka išsiųsti elektroninį laišką, keliones į banką pakeitė galimybė savo sąskaitą patikrinti internetu, draudimas internetu leidžia visus pasiūlymus matyti savo išmaniojo ekrane, o ir apsipirkti galima tiesiog sėdint namuose ant sofos.

Pragyvenimo šaltinis. Turbūt visiems aišku, kad internetą, kurį matome kiekvieną dieną, kažkas turi ir prižiūrėti. Tai gali būti žmonės, kurie optimizuoja paieškas, valdo ir prižiūri internetines parduotuves bei užsiima vienos populiariausios platformos reklama. Kas vienam laisvalaikio praleidimas, kitam pajamų šaltinis.

Taigi, internetas atlieka didelį vaidmenį kiekvieno mūsų gyvenime. Tai gali būti laiko praleidimas, mokslo ir žinių šaltinis, paslaugų užsakymas ar net pragyvenimo būdas. 

Scroll to Top