ismanusis-sildymas-namuose-kaip-veikia

Išmanusis šildymas namuose: kaip jis veikia?

Su kiekviena diena pasaulis vis labiau modernėja, ir jei prieš 10 metų apie išmanųjį namą buvo girdėjęs tik vienas kitas žmogus, šiandien tai tampa ko ne įprastu reiškiniu. Išmaniojo namo technologija leidžia vartotojams interneto pagalba (naudojant mobilųjį telefoną, planšetę ar kompiuterį) stebėti ir reguliuoti namuose įrengtas apšvietimo, šildymo, vėdinimo, oro kondicionavimo, vartų ir durų užraktų ir kitas sistemas. Šios technologijos pasirinkimas užtikrina didesnį patogumą, saugumą, leidžia efektyviau naudoti elektros energiją. Viena iš svarbiausių išmaniojo namo technologijos dalių yra šildymo sistema, kurią šiame straipsnyje ir aptarsime.

Koncepcija

Išmanusis šildymas yra vienas iš svarbiausių ir praktiškiausių išmaniojo namo sistemos komponentų. Jis užtikrina Jums patinkančios temperatūros išlaikymą name. Taip pat šildymo procesą organizuoja taip, kad jis būtų kuo ekonomiškesnis. Siekiant taupyti energijos sąnaudas, konkrečiu laiku užtikrinama tinkama temperatūra, kaip pavyzdžiui:

–        ryte, prieš Jums prabundant, Jūsų išmanioji šildymo sistema padidins kambario temperatūrą ir užtikrins malonią dienos pradžią;

–        dienos metu, Jums nesant namie, bus sumažinta kambario temperatūra;

–        naktį, Jums miegant, temperatūra taip pat bus sumažinta;

–        išvykus atostogų, šildymo sistemą galima nustatyti ekonominiu rėžimu, o grįžtant iš atostogų, naudojantis išmaniosios programėlės pagalba, galite pasirūpinti, kad Jūsų lauktų Jums priimtiniausia šiluma.

Kaštai

Siekdami taupyti šildymo kaštus, galite įsigyti geresnį katilą, pagerinti namo sienų šilumos izoliaciją, pakeisti radiatorius. Tačiau tokių investicijų kaina bus gana didelė ir jos taip greitai neatsipirks.

Tuo tarpu išmaniojo šildymo sistemos įrengimas namuose ganėtinai greitai atsiperka, kadangi įrengimo kaštai nėra dideli, o sutaupyti galima daugiau kaip 30 procentų Jūsų dabartinio šildymo kaštų. Šios aplinkybės lemia išmaniosios šildymo sistemos vis didėjantį populiarumą.

Veikimas

Išmanieji termostatai, kaip ir kiti išmanieji įrenginiai, interneto pagalba (naudojant mobilųjį telefoną ar kompiuterį) leidžia valdyti Jūsų namų temperatūrą. Pakanka atidaryti išmaniojo šildymo programėlę ir pakeisti termostato temperatūrą.

Toks išmanusis šildymas leidžia ne tik užtikrinti konkrečią temperatūrą numatytu laiku, tačiau suteikia galimybę namą padalinti į zonas ir užtikrinti reikiamą šildymą kiekvienoje zonoje. Pavyzdžiui, svečių miegamasis gali būti šildomas tik tada, kai jo reikia.

Svarbi išmaniojo šildymo savybė yra ta, kad jis kaupia informaciją apie vartojimo įpročius ir atitinkamai siūlo sprendimus, turinčius įtakos namų aplinkos gerinimui.

Dauguma išmaniųjų termostatų gali veikti ir su radiatoriais. Dažnai geros radiatorių kainos ir jų sistemos paprastumas lemia, kad dažnas namuose juos pasirenka kaip šildymo būdą. Visgi, jei nesate įrengę ant radiatorių termostatinių vožtuvų, Jūs praktiškai prarandate galybę kontroliuoti radiatorių temperatūrą ir atitinkamai taupyti šildymo kaštus.

Išmanusis šildymas yra išmintingas ir pinigus taupantis sprendimas, nes šildymo energija naudojama tik ten kur reikia ir tik tada, kada reikia.

Scroll to Top