BIM modeliai

3D programinė įranga – įrankis paprastam, automatizuotam ir efektyviam statybų projektavimui

Planuojamo statyti pastato modeliavimas yra vienas svarbiausių procesų nuo kurio prasideda darbai. Tiesa, modeliavimo darbai – ypač kruopštus, tad be specialisto arba bent jau be profesionalios įrangos – nei iš vietos. Geriausias pasirinkimas yra BIM modeliai, kurie statybų sektoriuje jau naudojami apie 20 metų.

Visgi, daugeliui statybų įmonių 3D modeliai vis dar atrodo kaip sudėtingas, aukštasis pilotažas, tad dažniausiai be specialistų pagalbos bei žinių nepavyks darbų atlikti patiems. Štai todėl samdytis specialistą yra būtina. Tai gali padėti sutaupyti nemažai pinigų, kadangi dažnai modelis numato problemas, kurios realiai atsiranda statybų metu.

Pastato konstrukcijų kūrimas

3D modeliavimas yra paremtas pilnavertišku požiūriu į pastatus nuo A iki Ž. Tai reiškia, kad ne tik sukuriama idėja, tačiau ir žiūrima – kaip ją įgyvendinti, galiausiai, vertinama – kaip ilgai pastatas tarnaus ir su kokiomis problemomis jis gali susidurti metų eigoje. Taigi, atliekami visi svarbiausi darbai nuo pirminės idėjos iki paskutinės plytos, kuriai taip pat parenkama specialiai jai labiausiai skirta vieta.

Nors dažniausiai konstrukcijos kūrimo darbai labai nesureikšminami, tačiau įvertinkite tai, kad tinkamai nepateikus reikalingos konstrukcijos – visi statybos darbai gali strigti. Galiausiai, tinkamas 3D projektas gali padėti kur kas paprasčiau fiksuoti išlaidas ir tuo pačiu ieškoti būdų, kurie gali padėti sutaupyti.

Konstrukcinio modelio komponentai

Skiriantis idėjai – skiriasi ir konstrukcinis modelis, kuris atliekamas naudojant 3D piešimo technikas bei priemones.

Šiuo metu dažniausiai statybų sektoriuje planuojami konstrukciniai komponentai yra:

  • Nurodomos skerspjūvių savybės.
  • Įvardijamos visos reikalingos projektavimo specifikacijos.
  • Įvardijami skaičiavimų metodai bei pateikiamos detalios analizės.
  • Nurodomos apkrovos bei jų deriniai.
  • Taip pat įvertinami galimi nelaimingų atsitikimų rodikliai bei pastato susidėvėjimo lygis.

3D programinė įranga, kuri veikia BIM modulių pagalba, pateikia daug naudingos info, kuri gali padėti sužinoti daugiau faktų apie planuojamo objekto geometrijos niuansus, medžiagas, kurios bus naudojamas arba kurias geriausia naudoti, taip pat įvardijamos kiekvieno pastato dalys, net laikas, kuris bus skirtas modelio kūrimui. Kuo daugiau detalumo – tuo daugiau aiškumo, o statybose tai yra labai svarbu.

Scroll to Top