Kompiuterių operacinės sistemos: lyginimas ir vertinimas

Geras kompiuteris labai palengvina gyvenimą ir daugelio darbų atlikimas tampa kur kas paprastesnis, patogesnis bei greitesnis. Žinoma, gero kompiuterio pasirinkimas – rimtas darbas, juk šiuo metu pasirinkimas yra labai platus, tad verta palyginti kuo daugiau variantų, įvertinti juos, kad rastumėte tai, kas Jums labiausiai tinka.

Geriausias pasirinkimas yra nešiojami kompiuteriai internetu, kadangi be jokio vargo palyginsite skirtingas alternatyvas ir rasite tą variantą, kuris pasirūpins greitu darbų atlikimu. O mes aptarsime operacines sistemas. Tikimės, tai padės pasirinkti Jums tinkamiausią kompiuterį arba pagal poreikį bei galimybes – perrašyti sistemą, kuri bus įdiegta tuo metu.

·         Windows

Ar tai yra pati populiariausia ir dažniausiai pasirenkama operacinė sistema? Ne tik tie, kurie ja naudojasi, tačiau taip pat ir pardavėjai, galėtų patvirtinti, kad taip. Kodėl? Labiausiai žavi jos universalumas, kadangi ji puikiai patekina ir to asmens poreikius, kuriam kompiuteris reikalingas pramogoms, ir tokio, kuriam ši įranga yra būtina dėl darbo. Galiausiai, galite rasti labai platų kompiuterių pasirinkimą, kuriuose yra įdiegta ši operacinė sistema. Nuo pačių pigiausių iki brangiai kainuojančių, nuo didesnės talpos iki paprastesnių.

·         Chrome OS

Šis variantas labiausiai tinka tokiu atveju, kai kompiuteris Jums yra reikalingas tik maloniems kasdieniniams darbams. Pavyzdžiui, kai juo žiūrite filmus, naršote internete, naudojate studijoms, tačiau Jums nėra reikalingos inovatyvios programos, kurios gali užimti daug talpos. Kadangi tai vienas pigiausių pasirinkimų – dažnai ši sistema pasirenkama tada, kai perkami kompiuteriai vaikams.

·         macOS

macOS operacinė sistema labai dažnai reikalinga tiems, kurie atlieka profesionalus darbus susijusius su grafika bei garsu. Tiesa, gerą darbų atlikimą lemia ne tik tinkama operacinė sistema, tačiau taip pat ir geras kompiuteris, tad tik palyginus kuo daugiau skirtingų galimybių – rasite sau tinkama. Kadangi šio tipo sistemos labai sėkmingai ir labai greitai apdirba vaizdo įrašus, nuotraukas – tai puikus pasirinkimas grafikos dizaineriams. Žinoma, dažniausiai didesnis funkcionalumas kainuoja, tad ir macOS kaina yra viena didžiausių.

Kadangi nešiojami kompiuteriai internetu parduodami tokiose vietose, kur nemokamai komutacijas teikia specialistai – būtinai jiems siūlome išsakyti savo poreikius ir pagal tai Jums bus pasiūlyta tinkamiausia įranga.

Scroll to Top