Kaip išmokti grafinio dizaino?

Norite pradėti savo karjerą, domitės grafiniu dizainu, bet nežinote nuo ko pradėti? Neskubėkite, nesijaudinkite, yra daugybė variantų. Nereikia mokėti už brangius grafinio dizaino kursus, nereikia daug metų mokytis mokymo įstaigose. Laimei, interneto dėka turime galimybę sutaupyti laiko ir pinigų bei visko išmokti patys, turėdami vieną norą. Šiame straipsnyje mes surinkome keletą naudingų patarimų ir išteklių, kurie padės geriau įsisavinti grafinio dizaino meną. Daugelis toliau paminėtų medžiagų yra anglų kalba, bet nemanome, kad tai yra problema, nes dauguma žmonių kalba ta kalba. Tačiau jei norite būti profesionalai – geriausia pasirinkti kursus ar mokymosi įstaigą.

Technologijos padarė tokią didžiulę įtaką pasauliui, kokį mes žinome šiandien

Grafika ir internetas, reklamos – viskas yra nauja, tačiau bėgant laikui kiekvienas specialistas su šiais įrankiais susidraugavo ir juos integravo į darbą. Jau galime sutikti kartas žmonių, kurie užaugo pasaulyje be interneto, kurie nežino, kaip išgyventi be jo. Šiandien pokyčių greitis toks greitas, kad privalome toliau mokytis ir tobulėti visose srityse. Grafinis dizainas – tik viena iš daugelio profesijų, kurios pasikeitė dėl pažangių technologijų. Pagrindai, kurių šiandien mokosi pradedantieji grafikos dizaineriai, labai skiriasi nuo to, ką jie galėjo išmokti prieš 10 metų. Daugeliui kompiuterinės grafikos mokymų dalyvių teigiama, kad grafinis dizainas mus supa visose srityse, nuo buities iki profesinės veiklos. Nė vienas buities prietaisas nebuvo pradėtas gaminti be pirminio grafinio dizaino sukūrimo, nė vienas interneto portalas ir vaizdo žaidimas neišvysta dienos šviesos be kompiuterinės grafikos profesionalų prisilietimo. Akivaizdu, kad pasaulis vis sparčiau skaitmenizuojasi ir su kiekviena diena sulaukiame naujų technologinių sprendimų, kuriems reikalingi kompiuterinės grafikos specialistai.

Jei norite specializuotis grafinio dizaino srityje, galimybių šiandien tikrai netrūksta

Grafinis dizainas keitėsi einant metams iš metų, tačiau tendencijos išlieka tos pačios. Pradedant domėtis grafiniu dizainu, privaloma žinoti ir jo šaknis. Grafinis dizainas anksčiau buvo gana siaura sritis. XX amžiuje dizaineriai daugiausia dėmesio skyrė tradiciniams spaudos dizaino aspektams arba plakatų dizainui ar reklamai. Nuo šio skaitmeninio amžiaus pradžios dizaineriai atrado visiškai naują grafinio ir vizualinio dizaino dimensiją, kuri iš pradžių apėmė spaudos dizaino taikymą internetinėje žiniasklaidoje, tačiau vėliau peraugo į kitas profesionalaus dizaino sritis, tokias kaip vartotojo sąsajos dizainas ir elektroninė leidyba. Šiandien grafinio dizaino spektras svyruoja nuo tradicinio spausdinimo iki moderniausio skaitmeninio dizaino. Tradicinės sritys: spaudos specialybės, knygų ir leidybų dizainas, rinkodara ir reklamos dizainas, prekės ženklo ir logotipo dizainas, pakuočių dizainas, tipografija ir šrifto dizainas, iliustracija, žiniatinklio dizainas, programos dizainas.

Kokios naujausios technologijos ir įrankiai gali padėti tobulėti šių sričių profesionalams?

  • Jei planuojate pradėti grafinio dizaino karjerą, turite mokėti naudotis technologijomis ir įrankiais. Nesvarbu, ar kuriate svetainę, ar kuriate paspirtuką, žinios apie grafinio dizaino standartinę projektavimo programinę įrangą yra būtinos.
  • Grafikos dizaineriai naudojasi galinga programine įranga, kad užbaigtų savo darbą. Sudėtingas regėjimo operacijas, kurias anksčiau buvo sunku sukurti rankiniu būdu, dabar galima lengvai ir greitai atlikti kompiuteriu.
  • Gera žinia ta, kad techniniai kūrėjai grafinio dizaino profesionalams suteikia vis daugiau įrankių, leidžiančių įgyvendinti savo meninius sprendimus, kuriant eskizus ar gaminių prototipus.

Žinoma, vis dar dažniausiai naudojami įrankiai, kuriais galima nesunkiai pasiekti norimų rezultatų, pavyzdžiui, grafinės planšetės. Šis grafinio dizaino eksperto planšetinis kompiuteris yra tarsi menininko teptukas. Tačiau grafikos dizainerio studijoje galime išvysti daugybę kitų priemonių, kurios gali ne tik sukurti patį dizainą, bet ir materializuoti sukurtą dizaino prototipą. Pavyzdžiui, jei kuriate brošiūrą, kiekvienas maketuotojas ją įvertins atspausdinęs ir pan. Jei kuriate išmaniuosius laikrodžius, paspirtukus, namus ar automobilius, paprasto spausdintuvo neužtenka. Grafikos dizaineriai vis dažniau naudoja lazerinius pjaustytuvus, 3D spausdintuvus, 3D rašiklius, virtualios ar papildytos realybės akinius.

Scroll to Top