svetaines kurimas nuo ko pradeti

Darbų eiliškumas kuriant internetinę svetainę?

Daugelis verslų, projektų ar tiesiog naudingos informacijos dabar masiškai keliama į internetą. Įvairūs duomenys yra talpinami internetinėse svetainėse. Kaip ir įprastas ir kasdien naudojamas dalykas, ar ne? Tik ar kada pagalvojote, kas kuria visas šias svetaines ir kaip visa tai vyksta?

Vis daugiau asmenų šiandien patraukia link informacinių technologijų srities. Tai – ypač dinamiška, tiksli, bet tuo pat kartu kūrybinga sritis. Tiesa – pareikalaujanti ir nemažai kompetencijos. Ir tiems, kurie nusprendžia patys pabandyti susikurti svetainę, natūraliai kyla klausimas – nuo ko pradėti? Svetainės kūrimas, kaip ir kiekvienas darbas, irgi turi eiliškumą. Trumpai aptarsime kiekvieną žingsnį.

1. Svarbiausias internetinės svetainės kūrimo etapas – HTML

Vienas svarbiausių (jei ne pats svarbiausias svetainės kūrimo) elementas – HTML kalbos priskyrimas tam tikriems dokumentams, kuriuos norima patalpinti internete. Labai dažnai daugelis klysta manydami, jog HTML yra programavimo kalba. Iš tiesų, taip nėra. Tai – įvairaus teksto formatavimui skirta kalba, kurią naudojame siekiant įterpti naujus paragrafus, paveikslėlius ar linkus. Kombinuojant tokios kalbos elementų grupes, galima sukurti labai įspūdingus svetainės puslapio planus. Taigi, iš to išplaukia ir atsakymas į klausimą: nuo ko pradėti internetinės svetainės kūrimą? Sufleruojame dar kartą – nuo HTML.

2. Įsakymai naršyklei per CSS kalbą

Svetainės kūrimas, nuo ko pradėti, ką atlikti pirmiausia, o ką daryti vėliau – tokie ir panašūs klausimai sukasi galvoje tiems, kas sumanė kurti savo internetinę svetainę. Visgi, išvaizdos ir estetikos reikalavimas šiuo metu yra labai svarbus, taigi ir kuriant internetinį portalą, verta apgalvoti, kaip jame atrodys tekstas: kokios spalvos, dydžio bus šriftas, kaip tai tarpusavyje derės su kitais elementais ir pan. Visa ši informacija programavime yra apibrėžiama CSS kalba. Nors tai – taip pat nėra grynai programavimo kalba, visgi, šiek tiek supratimo šioje srityje vertėtų turėti.

3. Svetainės kūrimas ir komandos lankytojui

Back-End, arba lietuviškai puslapio logika, leidžia keistis puslapiui tada, kai yra sudaromos tam tikros sąlygos. Ką tai reiškia? Pavyzdžiui, žmogus prisiregistravo svetainėje ir automatiškai kompiuterio ekrane atsiranda naujos kategorijos, laukai ir pan. Tai galima keisti pagal tai – kaip labiau nori pats žmogus.

Tai – svetainės kūrimas – nuo ko pradėti dabar turėtų būti kaip ir aišku…

Scroll to Top