Kas yra kompiuterinis virusas?

Kas yra kompiuterinis virusas?

Kad kompiuteris šiandien yra vienas tų įrenginių, kuris mums ypač reikalingas ir gali padėti išspręsti dešimtis įvairiausių problemų, dėlto abejonių jau nekyla niekam. Tačiau taip pat nereikia pamiršti ir kitos medalio pusės – savo kompiuteriu turime rūpintis ypač atsakingai, nes yra nemažai dalykų, kurie gali jam ne juokais pakenkti. Vienas tokių yra ir kompiuterinis virusas. taigi, siūlome apie tai sužinoti daugiau. 

Kas yra kompiuteris virusas?

Atsakant į klausimą kas yra kompiuterinis virusas, verta akcentuoti, kad tai yra kenksmingos programos, kurios gali kompiuteriui padaryti daug žalos.

Kokią žalą gali padaryti kompiuterinis virusas?

Visų pirma, verta pasakyti, kad kompiuterinių virusu šiandien yra labai daug ir įvairių, tad ir jų daroma žala gali skirtis. Visgi, galima išskirti tam tikras ypatybes, kuriomis pasižymi tam tikri virusai. Kompiuteriai virusi gal nežymiai arba žymiai sutrikdyti įrenginio darbą: kompiuteris gali pradėti veikti kur kas lėčiau, taip pat gali kilti sunkumų, norint atidaryti tam tikras programas ar atlikti tam tikras komandas. Jei virusas yra ypač kenksmingas, kompiuteris gali būti pažeistas taip smarkiai, kad be profesionalų pagalbos neišsiversite. 

Ką daryti, kad savo kompiuterio neužkrėstumėte virusais?

Taigi, jeigu pastebėjote, kad jūsų kompiuteris yra užkrėstas virusais imkitės veiksmų, jog juos pašalintumėte. Tačiau, jeigu to nepavyksta padaryti patiems, tuomet reikėtų kreiptis į specialistus. Na, o dar geresnis variantas – neužkrėsti kompiuterio virusais. Kad taip ir būtų, labai svarbu nesilankyti nesaugiose svetainėse, o taip pat – neatidaryti netinkamų ir nesaugių failų. Taip pat verta naudoti ir antivirusines programas. Nors jų įsigijimas pareikalaus investicijų, galite būti tikri, kad tai bus vienas naudingiausių sprendimų. Dar daugiau vertingų įžvalgų rasite http://www.kaunogerbuvis.lt/kompiuteriai-internetas/

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top