asmens bankrotas

Startuoli, nepasisekė? Fizinis asmens bankrotas — Tavo išsigelbėjimas

Daugelis galvoja, kad fizinio asmens bankrotas yra puikus išsigelbėjimas iš labai sudėtingos situacijos. Atrodo, galima paimti labai daug paskolų bei kreditų, o vėliau laukti, kol visus juos padengs valstybė. Tai nėra taip paprasta, kaip galvojate. Juolab, asmeninis bankrotas tikrai nereiškia, kad visos skolos Jums bus paprasčiausiai nurašomos. Žinoma, esant sudėtingoms sąlygoms – bankrotas gali būti tikra palaima, tačiau jis tinka tik tiems, kurie tikrai nežino kitos išeities jei nepasisekė startuoti su savo verslo idėja.

Asmens bankrotas, kaip ir kitos paslaugos bei galimybės – įvertinamos tam tikrais pliusais ir minusais. Juolab, pasitarę su profesionalu kur kas nuspręsite, ar bankrotas Jums tikrai gera išeitis.

PLIUSAI

Asmens bankrotas vakaruose yra labai paplitęs ir dažnas amerikietis kreipiasi dėl prašymo bankrutuoti. Lietuvoje tai nutinka kur kas rečiau, nors bankroto įstatymo sąlygos yra beveik tos pačios. Pagrindinis bankroto privalumas yra tas, kad žmogus gali išspręsti savo finansines problemas. Svarbiausia būti sąžiningu ir jeigu matote, kad kreditoriai jus spaudžia – laikas pradėti galvoti apie bankroto galimybę.

Nesvarbu kiek esate skolingas ir kokios yra Jūsų pajamos – galutinis teismo sprendimas vis tiek bus toks, kad skolininkas neprarastų labai daug turto ir tuo pačiu jam kiekvieną mėnesį nebus nuskaičiuojama daugiau nei jis gali mokėti. Tai reiškia, kad paliekama tiek pinigų kiek jam reikia, kad jis galėtų būti laimingas ir toliau sėkmingai gyventi be jokių problemų.

MINUSAI

Asmuo, kuris nusprendžia, kad bankrotas jam reikalingas, turi atitikti tam tikrus reikalavimus. Juolab, atlikus bankrotą būtina laikytis ir tam tikrus suvaržymus, kuriuos pažeidus pakis ir bankroto nuosprendis.

Pavyzdžiui:

  • Ūkinė veikla gali būti vykdoma tik su teismo sprendimu.

  • Pardavus nekilnojamą turtą lėšas pasiims kreditorius.

  • Bankroto atkūrimo planas tęsis net 5 metus.

Susidėliokite pliusus ir minusus prieš nuspręsdami, ar paslaugos Jums tinka, ar ne. Svarbiausia, kad padėti susitvarkyti bankroto smulkmenas gali padėti profesionalai, kurie ilgus metus dirba šioje sferoje, tad gali Jums suteikti neįkainojamus patarimus. Asmens bankrotas tokiu atveju bus išsigelbėjimas, o ne pragaištis.

Scroll to Top