Antivirusinė programa telefonui kol kas nėra aktuali

Virusai telefonams egzistuoja taip pačiai kaip ir kompiuteriams, skirtumas tas, kad apie telefonų užkratus tenka girdėti retai, o apie kompiuterių kenkėjus ir juos pašalinti skirtas specialias kompiuterio apsaugas naujos žinios sklinda nuolat. Norint susipažinti su skaičiavimais – kenksmingų programų išmaniesiems aptikti galima bent dešimtį tūkstančių, o tikrų virusų galima priskaičiuoti šiek tiek daugiau nei pusė tūkstančio. Yra keletas priežasčių, kodėl apie tokius pavojus mes esame girdėję tik iš nuogirdų ir vieno kito straipsnelio.

Iš egzistuojančių mobiliųjų operacinių sistemų nei vienos nebūtų galima priskirti prie rinkos lyderių, užimančių dominuojančias pozicijas. Sunku sukurti tokią programą, kurios neigiamas poveikis būtų masiškas. Visa tam trukdo skirtingos operacinių sistemų struktūros, o kurti virusą nukreiptą tik į mažą dalelę rinkos tiesiog neapsimoka. Taigi taip yra užkertamas kelias mobiliųjų telefonų užkrėtimo galimybėms.

Kita priežastis – telefonai yra apsaugoti nepasiekiamumu neatsiklausus. Šia funkcija buvo pasirūpinus pamačius kompiuterių operacinių sistemų veiklą, kuri nėra apsaugota nuo virusų plitimo. Išmaniųjų veikimo principas visiškai kitoks, virusams plisti nėra galimybės. Programų prieigų prie sistemos apribojimas čia turi didelę atsvarą.

Na o trečiąja priežastimi galime laikyti atsisiunčiamų programų saugumą, kuris paremtas operacinės sistemos kūrėjo pastangomis. Jie yra suinteresuoti savo klientams pateikti saugumu pasižyminčias programas. Tuo tarpu kompiuterių vartotojai linkę dažniau siųstis nelegalias programas ir įvairias nemokamas antivirusines.

Atsižvelgiant į tai, jog išmaniųjų telefonų rinka auga ir programų parduotuvės dar plėsis, telefonų viruso problema taps aktualesnė nei yra dabar.

Plačiau apie nemokamas antivirusines skaitykite čia

Scroll to Top