Kasmet sukuriame tūkstančiai virusų

Tūkstančiai virusų sukuriama kasmet, kurie nėra patys geriausi draugai mūsų kompiuteriams. Jų kenkėjiška veikla yra neabejotina, tačiau neretai patys esame kalti, dėl to, kad virusu buvo apkrėstas būtent mūsų kompiuteris – laiškų nuo nepažįstamųjų atidarinėjimas elektroninėje erdvėje, video ar paveikslėlių peržiūros prisegtos prie gautųjų laiškų – kaip sakoma „smalsumas pražudė katę, pražudys ir mus“. Tuo smalsumu programišiai naudojasi, o virusai dygsta kaip grybai po lietaus, vieni mažiau, kiti daugiau pakenkdami mūsų kompiuteriams, o kartais pridarydami keisčiausių dalykų.

2012-ųjų vasarą internete nuaidėjo žinia, jog visiškai nereikšminga informacija buvo pradėta spausdinti tūkstančiuose ofisų visame pasaulyje dėl kompiuteriuose įsiveisusio viruso. Pradėjus narplioti painią įvykio situaciją buvo išsiaiškinta, jog kaltininke tapo nuo 2010-ųjų gerai žinoma „Milicenso“ programa, kuri karts nuo karto išlenda į paviršių kaip kenkėjiškas padaras. Ją “įsigyja“ kompiuteriai kaip ir daugelį kitų virusų – laiškų ar interneto svetainių dėka. Taip pat, manoma, jog viruso kūrėjai iš tikrųjų nesiekė, kad spausdintuvui būtų siunčiama užklausa iš kompiuterio teksto spausdinimui. Tai įvyko visai netyčia.

Neaišku lieka ir tai, ar visgi kalta ir nekokybiška biuro kompiuteriuose įdiegta antivirusinė programa bei už jos funkcionavimą atsakingi prižiūrėtojai? Kad ir kaip bebūtų, tonos popieriaus buvo sunaudotos veltui visame pasaulyje ir tikrai šis įvykis neprisidėjo prie vadinamojo žaliųjų judėjimo pažiūrų.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top