Antivirusinė programa bus reikalinga ir televizoriams?

Negana to, kad jau kalbama apie virusus puolančius išmaniuosius telefonus, pradėjo sklandyti žinia ir apie jų pasirodymą televizoriuose. Galbūt ir nereikėtų labai stebėtis, juk tiek telefonai, tiek televizoriai tampa vis panašesni į kompiuterius, bet tokios žinios pasirodymas priverčia susimąstyti ir apie apsaugą ar kažką panašaus į antivirusinę skirtą ir šiems.

Vienas italas, kuris atsakingas už apsaugos trūkumų paiešką ir nagrinėjimą atrado įdomų dalyką tyrinėdamas savo brolio televizorių: jo išjungimas ir įjungimas nuotoliniu būdu net tuomet, kai jis nėra įjungtas į elektros lizdą. Iš pradžių atradėjas tiesiog norėjo papokštauti su broliu, o kadangi televizorius buvo prijungtas prie namų tinklo, tai padaryti būtų galėjęs kompiuterio pagalba. Ant ekrano turėjusios pasirodyti šmaikščios žinutės jam padaryti nepavyko, tačiau televizorius pradėjo nenustodamas išsijunginėti ir įsijunginėti. Taip ir kilo idėja apie viruso galimybę atakuoti ne tik kompiuterį ar telefoną, o tai padaryti būtų galima nesudėtingai tuomet, jeigu TV turėtų IP adresą.

Šią rizikos atsiradimo galimybę sustiprina ir didėjantis elektronikos prietaisų prijungimas prie interneto ar namų tinklo, kuomet virusams jie taps prieinami kaip ir nuolatos puolami „Microsoft“, „Adobe“ ar kiti gerai žinomi produktai. Aišku tik tiek, kad televizorių gamintojai privalo pradėti ruoštis kovai su šiais kenkėjais ir visapusiška apsauga nuo jų, nes šiuo metu jie dar nėra tam tinkamai apsiginklavę. Antivirusinė programa skirta televizoriams tuojau gali būti taip pat gerai žinoma kaip ir kitos.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top