telefonas vandenyje

Ką daryti, jeigu telefonas įkrito į vandenį?

Vienas iš baisiausių scenarijų, kuris gali nutikti su telefonu – jo įkritimas į vandenį. Vis dėl to, iškart ieškoti, kuo jį pakeisti nereikėtų, kadangi yra keletas metodų, kurie gali padėti prikelti Jūsų telefoną antram gyvenimui.

Kai tik ištrauksite telefoną iš vandens, jokiu būdu nebandykite jo įjungti, o jeigu skęsdamas jis neišsijungė, kuo skubiau patys jį išjunkite. Tuomet reikėtų išardyti telefoną dalimis ir išimti viską, kas tik įmanoma – pradedant SIM kortele, baigiant telefono akumuliatoriumi.

Kai pirmoji pagalba jau suteikta, galimi keli telefono džiovinimo būdai. Kai kurie žmonės bando jį džiovinti naudodami plaukų džiovintuvą ar net dulkių siurblį – naudojant ne itin karštą srovę, tokiu būdu galima džiuginančių rezultatų. Vis dėl to, kai kurie specialistai kategoriškai pasisako prieš tokį metodą ir teigia, jog taip džiovindami telefoną jo tikrai neišgelbėsite, priešingai – tai gali dar labiau jam pakenkti.

Koks būdas tuomet galėtų būti veiksmingas? Dažniausiai naudojamas ganėtinai originalus, tačiau daug papildomų žinių nereikalaujantis telefono džiovinimas ryžių pagalba. Ryžių net virti nereikės (tokie, beje, ir nėra tinkami) – parą indelyje ant ryžių pragulėjęs telefonas turėtų veikti kaip naujas. Šis produktas puikiai sugeria drėgmę, todėl turėtų įveikti ir sušlapusias telefono mikroschemas.

Praėjus ne mažiau nei parai, pats metas išsiaiškinti, ar ryžių metodas iš tikrųjų toks veiksmingas. Sudėkite visas telefono dalis į savo vietas ir tuomet pamėginkite jį įjungti. Pavyko? Tuomet galite laikyti save laimės kūdikiu, kuriam iš tikrųjų nusišypsojo sėkmė ir kitą kartą su telefonu elkitės atsargiau – kitą kartą sėkmė gali ir nebenusišypsoti. O jeigu telefonas vis dėl to neįsijungė, pabandykite paieškoti kitų teigiamų pusių – galbūt iš tikrųjų buvo pats metas atsinaujinti.

Scroll to Top