sugedo telefonas

Sugedo telefonas – remontuoti ar pirkti naują?

Sugedus mobiliajam telefonui, pirmiausia pagalvojame ne apie tai, kur geriausia jį būtų pataisyti – dabar dažniau susimąstome, kiek visa tai kainuos ir ar remontuoti telefoną vis dar apsimoka. Kartais išgirdus remonto kainą, iš tikrųjų norisi apsisukti ir keliauti į kitą parduotuvę paieškoti naujo įrenginio.

Dažniausiai taip nutinka tais atvejais, kai skyla išmanaus telefono ekranas – su tokiu defektu įrenginiu tampa sunku naudotis, todėl, kad ir kaip nesinorėtų, tenka pagalvoti ir apie remontą. Labiausiai liūdina tai, jog net nepasibaigus telefono garantijai, už drebančias rankas ar tiesiog neatidumą reikės susimokėti, kadangi ekrano dužimas neįtrauktas į garantijos sąlygas. Tuomet taisymo kaina priklauso nuo telefono modelio ir detalių įkainių – pasitaiko atvejų, jog remontas kainuoja panašiai kiek naujas telefonas arba bent jau sudaro didžiąją dalį sumos, už kurią nusipirkote savo įrenginį. Yra manančių, jog gamintojai, siekdami paskatinti naujų telefonų pirkimus, specialiai siūlo brangesnes detales – kaip yra iš tikrųjų, galėtų patvirtinti tik jie patys, tačiau kai remontas kainuoja tiek pat, kiek naujas telefonas, ilgai svarstyti, kurį variantą rinktis, nebereikia.

Svarstyti dar galima (ir reikia) tais atvejais, kai remonto kaina nesiekia net pusės telefono sumos – galbūt dėl telefono modelio, galbūt dėl paties gedimo pobūdžio, tokią sumą į telefoną dar tikrai verta investuoti ir toliau patogiai juo naudotis. Nebent telefonas iš tikrųjų labai senas ir atsinaujinti jau seniai norėjosi – tuomet ir nedidelė pinigų suma gali atrodyti kaip didelė investicija į seniai savo vertę praradusį įrenginį.

Aplinkos apsauga besirūpinantys siūlo Jums dar vieną išeitį – parduoti ar atiduoti nenaudojamą telefoną detalėms. Jas dar bus galima perdirbti, taigi būsite ne tik senu įrenginiu atsikratę, bet tuo pačiu ir gerą darbą padarysite.

Scroll to Top