Kaip blokuoti reklamas telefone

Kaip blokuoti reklamas telefone?

Skelbimai ir iššokantys pranešimai yra vieni labiausiai erzinančių dalykų pasaulyje, todėl nenuostabu, kad beveik visi savo kompiuteriuose turi reklamą blokuojančių plėtinių. Tačiau dėl nežinomos priežasties ne visi mano, kad tą patį galima padaryti ir išmaniajame telefone. Šiame straipsnyje parodysime keletą būdų, kaip atsikratyti nepageidaujama reklama mobiliuosiuose telefonuose. Reklama internete – tai būtinas blogis. Iš reklamos pajamų išlaikomi dauguma jūsų mėgstamų svetainių ir servisų. Būtent reklama leidžia jiems teikti savo paslaugas nemokamai. Tačiau internete jos tiek daug, kad ji tapo nepakenčiama. Be to, kai kurios svetainės naudoja tokius agresyvius reklamos pateikimo būdus, kad norisi jas iš karto uždaryti. Todėl pilnai suprantu tuos internautus, kurie ieško būdų užblokuoti reklamą. Apie tai, kaip blokuoti reklamą kompiuteriuose, telefonuose ir planšetėse šiandien jums ir papasakosiu.

Ar žinojote, kad visa reklama, įskaitant reklaminius vaizdo įrašus ir reklamas, iš tikrųjų sunaudoja tik nedidelę jūsų internetinių duomenų dalį?

Pagalvokite apie tai: kiekvieną kartą apsilankius tinklalapyje reklaminis vaizdo įrašas automatiškai bus paleistas kažkur kampe. Kad būtų rodomas vaizdo įrašas, skelbimas turi naudoti tam tikrą duomenų srautą, kad su jumis susisiektų, o duomenų srautas gaunamas iš jūsų mobiliojo interneto duomenų plano, ir jūs turite už tai sumokėti. Todėl telefone įsirengę spyną ne tik išprotėsite, bet ir sutaupysite pinigų. Kadangi su didžiąja dalimi reklamų yra susiduriama naršant interneto puslapiuose, galite pabandyti pakeisti keletą Google Chrome naršyklės nustatymų. Sekite šiuos žingsnius:

Šiuo metodu siekiama atsikratyti itin erzinančių pranešimų, atsirandančių pranešimų juostoje

  • Atidarykite „Google Chrome“ naršyklę savo telefone.
  • Spustelėkite tris vertikalius taškus viršutiniame dešiniajame ekrano kampe.
  • Pasirinkite nustatymų skyrių.
  • Slinkite žemyn, kol apačioje pamatysite parinktį „Svetainės nustatymai“.
  • Pasirinkite pranešimų skyrių.
  • Ekrane matysite dvi skirtingas kategorijas: Blokuoti ir Leisti. Jei kategorijoje „Leisti“ matote
  • puslapį, kuriame nenorite gauti reklaminių pranešimų, spustelėkite šį puslapį.
  • Kitame ekrane palieskite pranešimą.
  • Išjunkite ekrano pranešimų parinktį.

Jei Google Chrome pakeisti nustatymai jums nepadėjo, o telefone vis tiek matote daug skelbimų, rekomenduojame atsisiųsti nemokamą naršyklę Adblocker

Programėlė sukurta Google Chrome naršyklės pagrindu, todėl atrodo ir veikia taip pat, tačiau skirtumas tas, kad programėlė automatiškai blokuoja visus iššokančius skelbimus ir reklamas. Be to, jei mėgstate dažnai klausytis muzikos Youtube, ši naršyklė jums patiks, nes leidžia blokuoti beprotiškas reklamas, kurios automatiškai paleidžiamos tarp vaizdo įrašų. Žinoma yra ir keletas minusų – programėlė, lyginant su Google Chrome naršykle veikia truputį lėčiau, ir puslapius krauna porą sekundžių lėčiau. Youtube puslapyje reklamos yra blokuojamos tik lankantis per Free Adblocker Browser naršyklę, todėl naudojantis Youtube programėle vis tiek matysite joje rodomas reklamas. Tačiau jeigu jums pabodo kasdien telefone matyti nesuskaičiuojamą kiekį reklamų, tikrai rekomenduojame atsisiųsti šią programėlę. Reklamą blokuosime su AdBlock Plus programos pagalba. Norint įdiegti programą į Android prietaisą, jame turi būti leista diegti programas iš nežinomų šaltinių. Šią funkciją galima aktyvuoti prietaiso nustatymuose (Settings ⇒ Security ⇒ Allow Unknown Sources ⇒ Yes). Aktyvuoti šią funkciją reikia todėl, kad Google pašalino visas reklamų blokavimo programas iš Google Play parduotuvės. Tai galite padaryti paspaudė šią nuorodą į Google Play parduotuvę. Straipsnyje pateikta informacija yra rekomendacinio pobūdžio (parengta tinklaraštininkų), kiekvienu individualiu atveju būtina kreiptis į specialistus. Išbandykite ir pamirškite erzinančias reklamas, kurios gali būti ir virusų priežastimi.

Scroll to Top