Šviesolaidinis internetas. Kas tai?

Šviesolaidinis internetas. Kas tai?

Internetas – kasdienį gyvenimą skatinanti paslauga, ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje internetu naudojasi dauguma žmonių. Interneto galimybės labai plačios, pramogoms ir visiems veiksmams, kuriuos norisi atlikti. Juk dabartinė situacija parodo, kad ir mokytis, ir dirbti tenka iš namų.Lietuva gali pasigirti vienu geriausiu interneto ryšių pasaulyje, todėl, nusprendus įsivesti internetą, tikrai bėdų nekyla, nes interneto tiekėjų turime tikrai nemažai. Taigi, šį karta dalinamės patarimais, į ką atkreipti dėmesį renkantis internetą ir jo tiekėją.

Į ką turėčiau atkreipti dėmesį renkantis internetą?

Šiuolaikinis žmogus be interneto yra tarsi be rankų. Greitas ir kokybiškas interneto ryšys leidžia naudotis virtualiomis pramogomis bendraujant su draugais ir greitai, esant reikalui, vos per kelias sekundes rasti svarbiausią informaciją…Pradėkime nuo to, kad tikrai turime iš ko pasirinkti. Šiuo metu Lietuvoje yra kelios pagrindinės interneto rūšys: 4G internetas, šviesolaidinis ir plačiajuostis. Pastarasis internetas gali išvystyti vidutinį duomenų siuntimo greitį ir puikiai tinka tiems žmonėms, kuriems internetas reikalingas pasitikrinti elektroninį paštą, perskaityti naujienų portalus, susirasti reikalingą informaciją ir pan. Tiesa, šis internetas kartais stringa, jei lauke vyrauja nepalankios atmosferos sąlygos. Gerokai pranašesnis yra šviesolaidinis internetas, kuris plačiajuostį internetą lenkia ir kokybe, ir greičiu. Jis puikiai tinka tiems žmonėms, kurie nori iš interneto siųstis nemažai duomenų arba jų darbe greitas internetas tiesiog būtinas. O štai 4G internetas – modernus interneto ryšys, prie kurio galima prisijungti praktiškai bet kurioje vietoje. Tiesa, kartais šis internetas vadinamas miesto internetu. Tarkim, 4G internetas Vilniuje tikrai veiks be jokių trikdžių, tačiau, gyvenant užmiestyje ar kaime,4G internetas gali ir nuvilti – strigti ar lėtai veikti.

Jei jūsų šeimoje keli žmonės naudojasi internetu, savaime suprantama, kad jums reikia greitesnio interneto

Tačiau jei internetas naudojamas tik būtiniems poreikiams tenkinti, galite apsiriboti lėtesniu interneto ryšiu. Taip pat atminkite, kad interneto greitis dažniausiai priklauso nuo jo kainos. Todėl prašome teisingai įvertinti savo poreikius.Kas yra šviesolaidinis internetas? Tai technologija, kuri padidino interneto greitį daugiau nei 100 kartų lyginant su tuo, kuris buvo prieš kelis metus. Šviesolaidiniame tinkle duomenys perduodami specialiais optiniais kabeliais, jais informacija keliauja didžiuliu greičiu. Todėl turint tokį internetą galima žiūrėti aukštos kokybės, vaizdo įrašus, klausyti muzikos ir siųstis didelius kiekius duomenų. Pirmiausia – labai aukšta sparta. Būtent šviesolaidinis internetas gali vienintelis pasiekti iki 1 Gb/s ir šiuo metu tai yra pati greičiausia egzistuojanti greitaveika. Žinoma, vertinamas ir duomenų saugumas, kuris šiais laikais yra prioritetinis ne tik verslui, tačiau ir privatiems asmenims. Džiugu, kad atsiranda vis daugiau interneto tiekėjų Lietuvoje, kurie siūlo šviesolaidinio interneto paslaugas. Tai didina konkurenciją, o ji neatsiejama nuo mažesnių kainų, platesnių galimybių bei klientų poreikių patenkinimo. Kaip rasti geriausią šviesolaidinio interneto tiekėją? Susisiekti su tarpininkais, kurie padeda rasti tinkamiausią interneto tiekėją bei konkretų planą pagal Jūsų poreikius. Paslauga nemokama, o padeda sutaupyti daug laiko.

Kaip minėjome, kaimo žmonėms 4G tinklas tikrai nėra pats geriausias pasirinkimas, todėl reikia pasidomėti, kokį internetas gali atnešti į jūsų namus. Tai galima padaryti Degudegu.lt svetainėje. Tiesiog įveskite savo namų adresą ir sistema suteiks jums visą svarbią informaciją. Beje, toje pačioje Degudegu.lt svetainėje galite sužinoti apie skirtingų interneto tiekėjų teikiamas paslaugas, interneto paketus, televizijos kainas ir kt. Čia galite rasti visą susistemintą informaciją vienoje vietoje, o tai palengvins paiešką. Straipsnyje pateikta informacija yra rekomendacinio pobūdžio (parengta tinklaraštininkų), kiekvienu individualiu atveju būtina kreiptis į specialistus.

Scroll to Top