merginos-su-telefonais

Kokie kriterijai yra svarbūs renkantis išmanųjį telefoną?

Renkantis naują išmanųjį telefoną reikėtų atkreipti dėmesį ne tik į jo gerą kamerą, dizainą ar ryškų ekraną, bet ir į fizines savybes. Tie, kas ieško ištvermingo, atsparaus drėgmei ir dulkėms išmaniojo telefono, reikėtų atkreipti dėmesį į keletą svarbių aspektų, kaip IP reitingas. 

Kas yra IP reitingas?

Kai rinksitės naują išmanųjį telefoną įsitikinkite, ar jūsų pasirinktas modelis turi specialų IP reitingą. Šis elementas būtent ir parodo, ar jūsų pasirinktas modelis yra atsparus dulkėms ir drėgmei (taip pat nurodomas ir jo atsparumo lygis). IP reitingą telefonams suteikia Tarptautinė elektrotechnikos komisija, kuri ir yra atsakinga už elektroninės įrangos standartizavimą. Tiesa, IP reitingas nėra privalomas elementas, todėl ne visi išmaniųjų telefonų modeliai jį turi, tačiau tai tikrai nereiškia, kad į jį nereikia kreipti dėmesio.
Išmaniojo telefono IP reitingą galite rasti prie modelio aprašymo ir skiltyje „IP“. Prie šios skilties pamatysite du skaičius: pirmasis nurodo, kiek įrenginys yra atsparus dulkėms, o antrasis nurodo, kiek įrenginys yra atsparus drėgmei.
Bigbox.lt siūlo puikius išmaniųjų įrenginių pasiūlymus, todėl paskubėkite užsukti ir išsirinkti sau labiausiai patinkantį modelį!

Išmaniojo telefono atsparumas dulkėms

Kaip ir minėjome anksčiau, pirmasis IP skaičius yra atsakingas už tai, kaip telefonas yra atsparus dulkėms. Šalia IP rasite skaičius (nuo 1 iki 6), kurie ir nurodys to atsparumo lygį. Skaičius 1 nurodo, kad į išmaniojo telefono vidų gali patekti visos dulkelės. Kylant skaičiams šis atsparumas vis didėja, tarkime prie išmaniojo telefono IP reitingo nurodyta 3, tai reiškia, kad šis įrenginys atsparus mažesnėms nei 2,5 mm dulkėm, o skaičius 6 – įvertintas aukščiausiuoju nepralaidumo lygiu. Tai reiškia, kad išmanusis telefonas į savo vidų neįsileidžia net smulkiausių dulkelių!

Išmaniojo telefono atsparumas drėgmei

IP reitingo antrasis skaičius yra suteikiamas tiems išmaniesiems telefonams, kurie turi atsparumo drėgmei (nuo 1 iki 8). 1 skaičius nurodo, kad jūsų pasirinktas skaičius yra atsparus tik vertikaliai krentantiems vandens lašeliams, 2 skaičius nurodo, kad šis atsparus vertikaliai krentantiems ne didesniu kaip 15 laipsnių kampu, 3 skaičius nurodo, kad šis atsparus apliejimui, kuris krenta ne didesniu nei 60 laipsnių kampu, 4 skaičius – atsparus bet kokiam apliejimui, 5 skaičius – atsparus vandens srovei, 6 skaičius – atsparus net gausiai vandens srovei, 7 skaičius gali ištverti net 30 minučių panardinamą 15–100 centimetrų vandens gylyje, o skaičius 8 – ištveria bet kokį panardinamą po vandeniu į didesnį nei 1 metro gylį. Rekomenduojama orientuotis į tuos išmaniuosius telefonus, kurie turi 6 IP atsparumo drėgmei reitingą. Tai yra svarbu, kad net patekus mažai drėgmei jums nereikėtų rūpintis, jog jūsų išmanusis strigs arba neleis pasiekti norimų funkcijų.

Scroll to Top