Kas yra kompiuterio programinė įranga?

Drąsiai galima sakyti, kad kompiuterių pasaulis – vienas iš tų dalykų, apie kurį, galėtumėte kalbėti po keliolika valandų per dieną, ir vis tiek nespėtumėte visko apie tai sužinoti. Dar daugiau, svarbu akcentuoti, kad nemaža dalis žmonių nežino, kas yra kompiuterio programinė įranga. Visgi, reikia pabrėžti, kad tai yra bazinės žinios apie kompiuterius ir žinoti atsakymą į tokį klausimą kaip šis, yra būtina kiekvienam. Tad, pats metas sužinoti, kad yra kompiuterio programinė įranga?

Taigi, atsakant į klausimą, kas yra kompiuterio programinė įranga, verta akcentuoti, jog būtent taip yra vadinamos visos kompiuteryje esančios programos, kurios sudaro galimybę atlikti norimus veiksmus bei skaičiavimus. Kad būtų lengviau suprasti, kaip veikia programinė įranga, verta pasitelkti pavyzdį: kiekvieną kartą, kai jūs nuspaudžiate kompiuterio klaviatūros klavišą, speciali programa analizuoja ir nustato, koks klavišas buvo paspaustas bei perduoda reikiamą kodą kitai programai, t.y., tai programai, kuriuo esamu momentu yra aktyvi.

Taip pat svarbu žinoti, kad programinė įranga yra skirstoma į sisteminę programinę įrangą bei taikomąją programinę įrangą.

Kur slypi programinė įranga? Tai – dar vienas klausimas, kuris gali kilti visiems, norintiems geriau suprasti, kaip veikia kompiuteriai. Taigi, programinė įranga gali būti taikoma standžiajame diske, o taip pat – ir diske arba diskelyje. Na, o vykdymo metu, programinė įranga saugoma kompiuterio atmintinėje.

Įdomu tai, kad nemaža dalis žmonių programinę įrangą yra linkę painioti su operacine sistema. Tačiau tai – tikrai ne tas pats: operacine sistema vadiname specialių programų rinkinį, kuris leidžia spręsti bendruosius kompiuterio uždavinius.

Domina kompiuterių pasaulis ir norite sužinoti apie tai dar daugiau? Būtinai užsukite į http://www.tangopc.lt/kategorija/kompiuteriai-internetas/kompiuteriu-remontas/ ir raskite atsakymus į jus dominančius klausimus.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top