Kokios yra populiariausios programavimo kalbos?

Kokios yra populiariausios programavimo kalbos?

Ne paslaptis, kad šiandien jau gyvename informacijos ir technologijos amžiuje. Taigi, programavimo kalbos yra vienas svarbiausių dalykų, kuris leidžia siekti itin puikių rezultatų ir, žinoma, mums mėgautis dar kokybiškesniu gyvenimu. Na, o, kokios yra populiariausios programavimo kalbos?

Ruby

Įdomu tai, kad ši programavimo kalba buvo sukurta dar 1995 metais, tačiau pradėta naudoti plačiau tik gerokai vėliau, po 8 – erių metų. Kaip ir bet kuri kita programavimo kalba, taip ir ši, turi tikslą. Na, o Ruby programavimo kalbos tikslas yra kodų kūrimas, tačiau nuo kitų programavimo kalbų skiriasi tuo, kad būtent ši kalba sudaro galimybę kodus kurti paprastai ir lengvai. Na, o greičio siekis šiuo atveju nėra pats svarbiausias tikslas. Ir tikrai nesunku suprasti, kodėl šiandien ši programavimo kalba yra tokia populiari – daugybė programuotojų ją labai mėgsta, kadangi  ji yra ypač paranki.

C++

Dar vienas, ypač populiarus pasirinkimas yra C++. Svarbu akcentuoti, kad tai yra bendros paskirties programavimo kalba. Ji buvo sukurta ypač seniai – dar 1983 metais. Beje, svarbu akcentuoti ir tai, kad per daugelį metų buvo prieita itin svarbios išvados, kad tai yra viena patikimiausių programavimo kalbų. Be to, svarbu akcentuoti, jog būtent ši programavimo kalba yra laikoma vienu geriausių bei tinkamiausių įrankių filmų kūrimui. 

Node.js

Ši programavimo kalba nebuvo sukurta taip seniai, kaip aukščiau išvardintos, (tai įvyko 2009 metais), tačiau to tikrai pakako, kad šiandien apie ją galėtumėte sakyti, jog tai yra viena populiariausių programavimo kalbų. Pagrindinė šios programavimo kalbos sritis yra operacinės sistemos. Svarbu akcentuoti ir tai, kad šią programavimo kalbą šiandien naudoja tokios visiems gerai žinomos įmonės kaip Netflix ar Yahoo.

Daugiau informacijos https://logistikai.lt/category/procesu-valdymas/

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top