Kam reikalingi akumuliatoriai mobiliems telefonams?

21 pirmajame amžiuje turbūt nei vienas žmogus neįsivaizduotų savo gyvenimo be mobiliojo telefono. Tai mažas prietaisas, kuris ne tik atlieka kompiuterių funkciją, tačiau jo pagalba galima susisiekti ir su kitais žmonėmis. Žinoma, telefonas veikia tikrai ne oro pagalba, jam reikalinga energija. Kuo daugiau funkcijų turintis ir kuo galingesnis yra prietaisas, tuo jam daugiau energijos reikia. Klausimas, iš kur jis tą energiją pasiima? Ogi iš akumuliatoriaus, esančio jo viduje.
Sparčiai tobulėjant šiuolaikinėms technologijoms, atsiranda vis kitokių išradimų. Tarkim ir tie patys akumuliatoriai mobiliesiems telefonams. Senuose telefonuose šiuos akumuliatorius būdavo galima bet kada ištraukti, jiems sugedus pakeisti nauju. Ankščiau buvo ganėtinai populiaru nešiotis kitą akumuliatorių rankinėje arba tiesiog kišenėje, nes išsikrovus telefonui buvo galima įsidėti naują ir vėl būti pasiekiam.
Dabartiniuose išmaniuosiuose telefonuose akumuliatoriai yra tiesiog įtvirtinti jų viduje, uždarose telefonų korpusuose, todėl ir nėra galimybės jų pakeisti kitais. Atrodytų nelabai gerai. Tačiau vis modernėjantis mūsų pasaulis sukūrė tokius akumuliatorius mobiliems telefonams, kurie yra labai galingi ir jų nereikia ištraukinėti, nes jie tarnauja ilgą laiką.
Turbūt daugelis yra girdėję tokį faktą, kad norint jog mobiliojo telefono akumuliatoriaus laikytų ilgesnį laiką, reikia leisti telefonui visiškai išsikrauti ir tik jam visiškai nustojus veikti galima vėl įkrauti. Specialistai nustatė, kad iš dalies šiame pasakyme yra tiesos, bet tikrai ne 100 procentų. Tai galioja senesniems telefonams, kurie būdavo gaminami iš nikelio. Tačiau naujajame amžiuje išmaniųjų baterijos yra gaminamos iš kitų medžiagų, todėl jiems yra atvirkščiai, labai blogai, kai baterija visiškai išsikrauna, nes bėgant metams tai tik patrumpina akumuliatoriaus tarnavimo laiką. O su išmaniojo telefono akumuliatoriumi patartina elgtis visiškai kitaip: reikia pasistengti išlaikyti jo bateriją maždaug 50 procentų įkrautą. Taip pat atjungti bateriją jai esant netoli 100 procentų.
Reziumė būtų galima pasakyti, kad akumuliatorius mobiliesiems telefonams reiktų naudoti protingai. Negalima leisti jiems visiškai išsikrauti, taip pat įsikrauti 100 procentų, nes tai trumpina jų tarnavimo laiką.

Scroll to Top