Microsoft Windows ir kompiuterių remontas

Kiekvienam iš mūsų yra tekę girdėti Bill Gates. Tai žmogus, kuris 1975 metais įkūrė „Microsoft“ kompaniją ir padarė perversmą kompiuterių technologijoje. Pagrindinis įmonės tikslas buvo operacinių sistemų, skirtų asmeniniams kompiuteriams, kūrimas. Garsiausia ir plačiausiai paplitusi OS – „Microsoft Windows“. Ši sistema paleista 1985 metais. Nuo įkūrimo praėjo jau 30 metų. Kokį kelią nuėjo ši operacinė sistema?

Pirmoji šios operacinės sistemos versija buvo Windows 1.x ir turėjo dar du atnaujinimus (2.x ir 3.x). Ši versija turėjo 16 spalvų, 1.x langai buvo nepersidengiantys, tačiau 2.x šis nepatogumas buvo pašalintas. Pabrėžtina, kad 3.x versijoje atsirado iki šių dienų žinomas Solitare žaidimas.

Windows 95 mažai kuo skyrėsi nuo ankstesnės versijos, o 98 atsirado integruotas DVD, interneto prieigos dalinimosi palaikymas, tačiau nenutolo nuo MS-DOS failinės sistemos.

NT 3.51 versija, skirtingai nuo ankstesnių, buvo spartesnė. NT 4 – kita Windows versija. Didžiausias pokytis – atsinaujinęs darbalaukis bei galybė išleistų atnaujinimų, kurie skirti palengvinti darbui internete.

Windows 2000 – operacinė sistema buvo sukurta verslo vartotojams, o Windows ME – namų vartotojams. Tai buvo paskutinė sistema, kuri buvo sukurta MS-DOS pagrindu.

Windows XP OS – šiuo metu antra pagal populiarumą pasaulyje. Joje buvo pagerintas stabilumas ir efektyvumas lyginant su ankstesnėmis versijomis.

Windows Server 2003 – tai operacinė sistema, kuri buvo sukurta XP pagrindu, kurios branduolys optimizuotas veikimui interneto serveriuose.

Viena naujesnių Windows versijų – Vista, išsiskyrė savo unikaliu dizainu (pvz. permatomi ir trimačiai langai).

Vistos pagrindu sukurta Server 2008 versija buvo skirta optimizuotam veikimui interneto serveriuose.

Viena naujausių ir šiuo metu labiausiai naudojama operacinė sistema – Windows 7. Ji turėjo daug atnaujinimų ir tuo išsiskyrė iš ankstesnių sistemų.

Vis tobulėjant ir spartėjant operacinės sistemos atnaujinimų srautui, atsirandat vis naujiems papildiniams, suaktyvėjo ir kompiuterių remontas. Klausiate kodėl? Todėl, kad seno kompiuterio parametrai nėra pajėgūs atlaikyti tobulėjančių OS spartą, todėl, kad neatlaikęs krūvio jis nebe sugeba atlikti įprastinių operacijų ir „lūžta“. Vertėtų atsiminti, kad ne kiekvienas kompiuteris pajėgus susidoroti su naujausiais programų atnaujinimais, o ką jau kalbėti apie naujausių operacinių sistemų palaikymą, kurios reikalauja itin galingo ir pažangaus branduolio (ar branduolių) veikimo.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top