auksciausio lygio vadovu paieska

Kaip surasti gerą programuotoją?

Vieni labiausiai šiandien ieškomų specialistų yra programuotojai. Ypatinga darbo specifika nulėmė, kad tokių žmonių darbas yra įkainojamas nemažomis sumomis. Ypač tai taikoma aukščiausios kvalifikacijos IT specialistams. Tačiau kad ir kiek bekainuotų programuotojų paslaugos, kartais rasti patikimą ir didelio atlyginimo vertą darbuotoją iš tiesų nėra lengva. Programuotojų paieška neretai tampa tikru galvos skausmu stambių įmonių vadovams. Tad, kas gali padėti surasti gerą programuotoją? Ir į ką kreiptis, kai žūt būt reikia surasti žmogų, sugebantį rasti bendrą kalbą su kompiuteriais.
Aukščiausio lygio vadovų paieška – tai išeitis, ieškantiems patikimo programuotojo. Verslo lyderių bei itin aukštos kompetencijos, kvalifikuotų specialistų ieškančios kompanijos dabar teikia profesionalias paslaugas tiek darbdaviams, tiek darbuotojams. Vadinamieji personalo atrankos specialistai turi dideles darbo rinkos žinias, o sukaupta patirtis leidžia išlaikyti atitinkamą bendravimo kultūrą su pretendentais.
Dėl ko verta kreiptis į tokius personalo specialistus? Šie žmonės aiškiai žino, kokių žinių reikia tam tikriems darbams atlikt, kokių asmeninių savybių, galbūt net išvaizdos, turėtų būti pretendentas, ir jie greičiausiai pastebi, ar tokia asmenybė galėtų būti naudinga paiešką užsakančiai kompanijai. Specialistas dirba vadovaudamasis aiškiais vadovo atrankos kriterijais, todėl net ir ypač aukštos kvalifikacijos programuotojas bus surastas ne šiaip sau, o pagal rimtus, iš anksto su klientu suderintus kriterijus.
Negana to, aukščiausio lygio vadovų paieška sutaupo įmonių vadovų laiką bei kitokius kaštus, tarkime, pinigus. Pasamdžius įmonę, kuri ieško specialisto, direktorius galės ir toliau dirbti savo darbus: jam nereikės jaudintis, kaip įterpti papildomus susitikimus ar kaip tarp komandiruočių suorganizuoti darbo pokalbius.
Su personalo atrankas rengiančiomis kompanijomis geras programuotojas bus rastas be didelio vargo.

Scroll to Top