specialistas

Kiek uždirba IT specialistas?

Be jokios abejonės, kiekvienas siekiame uždirbti ne minimalų atlyginimą, bet tiek, jog nereikėtų kiekvieną kartą svarstyti apie kiek brangesnio pirkinio įsigijimą ar nedidelę kelionę kartą per metus. Dabar viena iš geriausiai apmokamų specialybių tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje yra IT specialistas. Tai – žmonės, kurie gali supranta kompiuterius, žino, kaip jie veikia, o paprašyti geba užprogramuoti juos gelbėti visose žmogaus gyvenimo srityse. Pagrindinis kriterijus IT specialistams, norintiems įsidarbinti, yra jų darbo patirtis. Nuo to, kiek metų ir kokio tipo programavimo darbus dirbo IT specialistas, priklauso ir jo atlyginimas. Ne iš pat pradžių, bet kiek vėliau darbdavys gali paprašyti specialisto aukštojo mokslo diplomo, pažymėjimo apie anglų kalbos žinias arba vairuotojų teisių.
IT specialisto pagrindinis darbas yra prie kompiuterio, todėl labai svarbu, kaip gerai jis gali juo naudotis, valdyti tam tikras programas ir pan. Universiteto diplomas – antrinis dalykas. Liaudiškai vadinamas savamokslis, gali be jokių problemų prilygti net ir oficialiai programavimo bakalaurą turinčiam asmeniui. IT specialistams kur kas svarbiau yra motyvacija dirbti, sugebėjimas rasti išeitį iš tam tikrų su kompiuteriais ir darbu su kompiuteriais susijusių situacijų. Praktikoje pasitaiko atvejų, kai darbdaviai net nežino ar nesiteirauja apie įgytą išsilavinimą.
Paradoksalu, tačiau sparčiai populiarėjant ir visuomenės tarpe plintant technologijoms, mažėja su jomis galinčių susišnekėti IT specialistų. Dėl tokio jų trūkumo, jų darbo vertė kyla. Vadinasi, ir už IT specialistų teikiamas paslaugas reikia mokėti daugiau.
Į klausimą, kiek uždirba IT specialistas, atsakyti nėra lengva. Priklausomai nuo jų kvalifikaciijos lygio, priklauso ir jų uždarbis. Tarkime, pradedantysis programuotojas gali uždirbti nuo 700 iki 900 eurų, o štai aukščiausio specialisto atlyginimas gali siekti net iki 15000 eurų. Tiesa, tokią, atrodytų milžinišką, pinigų sumą gauna vienetai – geriausi iš geriausių. Taip pat labai svarbu pabrėžti, jog IT specialistų uždarbiui įtaką daro ir miesto, kuriame jis dirba, didumas.

Jeigu ieškote gero IT specialisto savo įmonei, galite kreiptis į darbuotojų paieškos įmonę: https://www.indigroup.lt/paslaugos/personalo-paieska-ir-atranka

Kiti naudingi šaltiniai:

Scroll to Top