Pirma nuotrauka internete

Kelios interneto įdomybės, kurias vertėtų žinoti kiekvienam

Internetas yra neatsiejama žmonių kasdienybės dalis: tai mūsų darbo ir pramogų reikmuo, be kuriu nebūtų įmanoma įsivaizduoti gyvenimo. Vis dėlto, nors internetas mums toks svarbus, ne kiekvienas žino apie jį įdomių faktų, kurie stebina ir priverčia išsižioti. Pateikiame keletą interneto įdomybių, kurias vertėtų žinoti kiekvienam.

  1. Internetu naudojasi maždaug 3,2 bilijono žmonių. Iš jų 1,7 bilijono interneto vartotojų yra Azijiečiai. Apytikriai apskaičiuota, kad maždaug 200 bilijono elektroninių laiškų ir 3 bilijonai Google paieškos sistemos užklausų turėtų palaukti, jeigu dieną nebūtų interneto.
  2. Kiekvieną dieną įsilaužiama maždaug į 30,000 svetainių. Vagišiai naudoja efektyvias kompiuterinės programinės įrangos programas, kurios yra skirtos automatiškai aptikti pažeidžiamas svetaines į kurias lengva įsilaužti.
  3. Visame pasaulyje žinomos dainos „Gangam Style” video klipas, sukurtas PSY, yra visais laikais daugiausiai kartų peržiūrėtas video, daugiau nei 2,840,000,000 kartų.
  4. Internetui reikia 50 arklių galių, kad galėtų veikti dabartinėje būsenoje.
  5. Jeigu kada svarstėte kokia nuotrauka buvo „World Wide Web” išradėjo pirmoji įkelta į internetą, galime atsakyti, kad tai buvo juokinga moterų grupė iš branduolinių tyrimų laboratorijas CERN.
  6. Tikimasi, kad iki 2020 m. apie 40 milijardų įtaisų, bus prijungti prie interneto. Tai neabejotinai nėra saugu saugumo požiūriu.
  7. Tikriausiai nedaugelis žino, kad Pietų Korėjoje ir Japonijoje internetas yra geriausias pasaulyje. Vidutinė spartos dažnių juosta šiose vietose yra 22 Mbps. Palyginimui, vidutinis interneto greitis JAV yra 8,4 Mbps.
  8. Norite sužinoti kokio populiarumo yra socialinis tinklas Facebook? Pateikiame vieną linksmą faktą: beveik pusė pasaulio yra interneto vartotojai ir beveik pusė iš jų yra Facebook vartotojai.
  9. Kiekvieną minutę yra įkeliama 72 valandų „YouTube” vaizdo įrašų turinio, o tai tik viena svetainė. Įsivaizduokite visą saugyklą, reikalingą, kad visi šie duomenys būtų patalpinti.
  10. Pažintys internete gali atrodyti kvaila idėja, bet palaukite kol išgirsite kiek tokių svetainių kūrėjai sugeneruoja pajamų. Remiantis naujausiais statistiniais duomenimis, internetiniai pažinčių portalai kasmet gauna maždaug 1 milijardą dolerių.

Informacija paimta iš svetainės „fossbytes”.

Scroll to Top