Kaip įsigyti tinkamą išmaniąją televiziją namams?

Kaip įsigyti tinkamą išmaniąją televiziją namams?

Šiais laikais, kada televizija ima rimtai jausti spaudimą dėl vis augančio vaizdo turinio populiarumo internete, kinta pačios televizijos samprata. Jeigu prieš gerą dešimtmetį tai tebuvo paslauga, leidžianti stebėti įvairius kanalus bei transliacijas, tai dabar reikalai kardinaliai pasikeitė. Viską aukštyn kojomis apvertė išmaniosios televizijos išpopuliarėjimas. Tokio tipo televizija leidžia programas ne tik žiūrėti, tačiau įsirašyti, naršyti archyvą, žiūrėti filmus, žaisti žaidimus ir interaktyviai pramogauti. Tačiau daugybės pasiūlymų ir galimybių apsuptyje tenka susidurti su šiokiais tokiais sunkumais. „Kaip išsirinkti išmaniąją televiziją namams?“ turbūt yra dažniausias klausimas įprasto vartotojo galvoje. Tikimės, kad šis straipsnis padės į jį atsakyti.

Tiekėjai

Tiekėjų, siūlančių išmaniosios televizijos paslaugas Lietuvoje yra apie dešimt. Be abejo, jūs galite rasti užsienio paslaugų tiekėją arba pirkti paslaugą internetu, tačiau jos kokybė, aptarnavimas, įrangos patikimumas bei kiti faktoriai gali smarkiai nukentėti. Išmanioji televizija namams turėtų būti patikima, tad vertėtų pasitikėti žinomais vardais. Lietuviški tiekėjai taip pat turi aukštos raiškos kanalų (HD) pasiūlą, gali suderinti televizijos bei interneto paslaugas.

Rinkdamiesi išmaniąją televiziją namams atkreipkite dėmesį į kanalų kiekį, jų transliuojamą raišką bei viso turinio kokybę. Išmanioji televizija turėtų leisti stebėti visų kanalų archyvą (net iki 14 ar 30 dienų), naršyti internete, žiūrėti filmus iš videotekos ar net klausyti radijo.

Tiekėjai yra kelių rūšių. Vieni veikia regionuose, kiti – labai lokaliai, o treti visoje šalyje. Štai Vilniuje ar Kaune, Klaipėdoje bei didžiuosiuose miestuose išmaniosios televizijos paslaugų paketų namams pasirinkimas bus didelis. Tačiau kaimo vietovėse, užmiestyje ar naujame rajone gali tekti rinktis iš siauresnio paslaugų rato. Visgi tiekėjai kartais siūlo už papildomą mokestį (arba kartais net be jo) atvesti paslaugą iki jūsų būsto. Jeigu kažkuris pasiūlymas itin sudomina – apsvarstykite ir tokį išmanios televizijos įsirengimo būdą.

Jūsų poreikiai

Peržvelgę tiekėjų siūlomas galimybes turėtumėte įvertinti ir savo poreikius. Yra itin gausų paslaugų spektrą siūlančių paketų su ~100 unikalių kanalų. Tačiau nėra aišku ar jums tai yra reikalinga. Galbūt pakaks vos 20-30 pagrindinių programų, kurios pilnai užpildys poreikį žiūrėti aukštos raiškos, kokybišką turinį per televizorių.

Taip pat nepamirškite, kad kone visi tiekėjai leidžia rinktis ir papildomus kanalų paketus. Pvz. jei esate sporto mėgėjai, kone kiekvienoje televizijos tiekėjų bendrovėje rasite papildomų sporto kanalų paketą už nedidelį pridėtinį mokestį. Tokiu būdu pavyks susidėlioti idealų paslaugos paketą būtent jums. Tiekėjai investuoja į platų transliacijų tinklą, kad kiekvienas vartotojas turėtų galimybę susikurti sau tinkamą išmaniosios televizijos programų spektrą.

Lyginimas

Ar iškart galėtumėte pasakyti, kuris paketas jums tiks labiausiai? Tikriausiai ne. Yra įvairių paketų, įvairių techninių galimybių bei unikalių niuansų, kuriuos reikės palyginti. Nors galima lyginimą susiaurinti iki kanalų skaičiaus ir galutinės mėnesio įmokos, deja, bet tai ne visada duos patį tinkamiausią sprendimą. Jeigu jums labai rūpi turinio bei vaizdo kokybė, galbūt bus geriau mokėti kiek didesnę įmoką, tačiau mėgautis itin aukštos kokybės paslauga?

Visa tai išspręsti gali padėti tarpininkų paslaugas teikiančios įmonės. Jums tereikia įvesti savo adresą ir jie per labai trumpą laiką palygina visus įmanomus pasiūlymus ir jums pateikia geriausią. Taip išmanioji televizija namams tikrai nenuvils ir virs į labai puikią investiciją!

Scroll to Top