Kaip susikurti darbo erdvę namuose?

Dar visai neseniai darbas nuotoliniu būdu buvo mums nebūdinga prabanga, kurią galėjo sau leisti tikrai ne kiekvienas. Dėl COVID-19 koronaviruso plitimo namų ofisas daugeliu atvejų tapo būtinybe. Šiame straipsyje pateiksime keletą idėjų bei patarimų, kaip praktiškai namuose įsirengti darbo vietą.

Darbas nuotoliniu būdu reikalauja daugiau atsidavimo ir susikaupimo, juolab, kad namuose visada yra daug blaškančių dalykų, todėl vietą darbui iš namų turėtumėte pasirinkti toliausiai nuo virtuvės, svetainės, vaikų kambario ar kitos namų vietos, kurioje dažniausiai vyksta pagrindinis veiksmas ir iš kurios sklinda garsai.

Šie principai turėtų galioti ir vietai, kurioje norite mokytis. Mokymasis namuose turi būti patogus ir praktiškas. Jis turėtų būti aprūpintas tinkamais baldais ir įranga. Jame turėtų būti patogi kėdė, rašomasis stalas ir talpi knygų bei įvairios kitos makulatūros spinta. Taip pat reikia pagalvoti apie akims sveiką apšvietimą ilgomis darbo valandomis.

Atskirus darbo kambarius įsirengia ir IT specialistai ar profesionalūs vaizdo žaidimų žaidėjai. Net jei jūsų pasirinktas kambarys tokio tipo darbui yra labai nedėkingoje vietoje geografine prasme – į jį nuolat skverbiasi saulės šviesa, kuri trukdo gerai matyti kompiuterio ekraną – tai nėra didelė bėda. Tamsinantys roletai gali padėti išspręsti akinančių saulės spindulių problemą.

Kaip turėtų atrodyti gerai įrengtas darbo kambarys?

Darbo kambarys – tai patalpa, kurioje atliekame įvairias su darbu susijusias užduotis, tačiau tai gali būti ir svečių priėmimo ar knygų saugojimo vieta. Geriausia, kai darbo kambarys yra atskiroje patalpoje atokiausioje namo vietoje. Taip mes galime susikaupti ir netrukdomi dirbti. Negirdime žaidžiančių vaikų triukšmo ir neužuodžiame gaminamos vakarienės kvapo. Galite susikoncentruoti ties savo darbu arba skaityti mėgstamą knygą nesiblaškydami.

Rinkdamiesi patalpą patogiam darbui, atsižvelkite į šviesą interjere. Beveik visais atvejais tokiame kambaryje reikia gero apšvietimo ir kuo daugiau saulės šviesos. Svarbus ir vaizdas pro langą. Jei tik yra galimybė rinktis, tai turėtų būti su gražiu ir įkvepiančiu vaizdu.

Tačiau ką daryti, jei vasaros metu neįmanoma būti savo darbo kambaryje? Kaitri vasaros saulė nuolat spigina ir įkaitina patalpą? Galite apsvarstyti roletų įsigijimą. Tai praktiškas pasirinkimas, kadangi juos galite naudoti tik esant reikalui, šiuo atveju, itin kaitriomis vasaros dienomis. Tokie roletai ne tik apsaugos nuo tiesioginių saulės spindulių, bet ir apsaugos darbo kambarį nuo aukštos temperatūros. Apie specialius roletus nuo saulės šviesos ir kaitros daugiau skaitykite čia: https://roleta.lt/roletai/roletai-nuo-saules-ir-karscio/.

Ką daryti, jei papildomos vietos darbo kambariui nėra?

Jei darbo kambarys nebuvo įtrauktas į namo ar buto projektą, norint sukurti papildomą erdvę darbui, reikia elgtis šiek tiek kitaip. Vienintelė išeitis – darbo vietą įrengti kitokią funkciją atliekančioje patalpoje, pavyzdžiui, miegamajame, svetainėje ar virtuvėje. Tai yra sprendimas žmonėms, kurie darbo metu neturi priiminėti klientų ar verslo partnerių. Tai ekonomiška darbo kambario namuose versija, bet bet kokiu atveju labai reikalinga.

Atvira buto erdvė ar studijos tipo butas suteikia mums puikių galimybių įsirengiant darbo kambarį. Pakanka atskirti dalį patalpos, pvz., ažūrine knygų spinta arba pastatyti nedidelę pertvarą.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top