Kaip išsirinkti USB mikrofoną

Garso pasaulyje viskas prasideda nuo mikrofono. Mikrofonas yra naudojamas daugelyje gyvenimo sričių – garso įrašų kūrimui, bendravimui, tinklalaidžių kūrimui ir kitose srityse. Daugumoje šiuolaikinių skaitmeninių įrenginių yra integruoti vidiniai, elektromagnetiniai mikrofonai, tačiau dažniausiai jais perduodamas garsas yra tik patenkinamos kokybės. Pageidaujant, kad garso kokybė būtu geresnė, tenka pasirūpinti išoriškai prijungiamu, geresnę garso kokybę perduodančiu USB mikrofonu. Jeigu šiuo metu kaip tik svarstote apie tai, kokį mikrofoną įsigyti, pateikiame kai kuriuos pastebėjimus, kurie galėtų padėti apsispręsti, kokį mikrofoną pasirinkti.

Kas yra USB mikrofonas

USB mikrofonas, tai toks mikrofono tipas, kuris yra naudojamas su kompiuteriu, išmaniuoju telefonu ar kitu šiuolaikišku skaitmeniniu įrenginiu. Šis mikrofonas yra naudojamas „plug and play“ (prijungiu ir veikia) technologijos principu. USB mikrofoną prie kitų įrenginių galima prijungti per USB prievadą.

USB mikrofonas turi visus tradicinio mikrofono elementus – kapsulę, diafragma ir laidą su USB tipo kištuku, kuris jungiasi į USB tipo lizdą. USB mikrofonai gali turėti daug skirtingų panaudojimo būdų – gali būti skirti transliacijų įrašymui, bendravimui su kitais žmonėmis, muzikos įrašymui, garso, lydinčio vaizdą įrašymui, žaidimams ir kita. USB mikrofonai gali būti įvairios kokybės, nuo paprastų mikrofonų, skirtų internetiniams pokalbiams, iki įrašų studijų lygio mikrofonų, kurie skirti įrašyti aukštos kokybės garso įrašus.

Yra daug skirtingų USB mikrofono tipų, kurie vienas nuo kito skiriasi ne tik kaina ir kokybe, bet ir turimų funkcijų kiekiu. USB mikrofonas gali atlikti daugybę funkcijų, pavyzdžiui, labai dažnai į mikrofonus yra integruota triukšmo mažinimo technologija, kurios tikslas yra filtruoti nepageidaujamą foninį triukšmą. Kita labai dažnai mikrofonuose pasitaikanti funkcija yra prislopinimo jungiklis, kurio pagalba galima lengvai įjungti ar išjungti mikrofoną siekiant užtikrinti savo privatumą. Taip pat dažnai USB mikrofonai gali būti prijungiami prie kitų USB įrenginių, pavyzdžiui, USB ausinių ar asmeninio kompiuterio kameros.

Mikrofonų tipai

Pagal veikimo principą USB mikrofonai dažniausiai yra skirstomi į du tipus, tai elektrodinaminius, kurie vadinami tiesiog dinaminiais, ir elektrostatinius, kurie vadinami kondensatoriniais. Kondensatoriniai mikrofonai yra brangesnis už dinaminius mikrofonus, tačiau išlaiko natūralų garsą, net jei jis yra aukšto dažnio. Šie mikrofonai yra tinkami garso įrašymui uždarose patalpose bei yra labai jautrūs garsui, kuris sklinda iš arti esančio šaltinio. Tiek dinaminiai, tiek kondensatoriniai mikrofonai gali būti naudojami įvairiais tikslais, tad norint išsirinkti tinkamą mikrofoną, reikia atkreipti dėmesį ir kitas charakteristikas, pavyzdžiui, mikrofono kryptingumą.

Pagal kryptingumo charakteristikas galima išskirti dvi pagrindines mikrofonų rūšis, tai vienakrypčiai ir daugiakrypčiai. Mikrofono kryptingumas nusako, kokiu kampu yra fiksuojamas garsas. Vienakryptis mikrofonas garsą užfiksuoja 130 laipsnių kampu, o jo jautrumas aplinkiniams garso šaltiniams dažniausiai siekia apie 30 proc. Daugiakryptis mikrofonas garsą užfiksuoja 360 laipsnių kampu ir jo jautrumas aplinkiniams garsams siekia 100 proc.

Ieškodami geros kokybės mikrofono atsižvelkite į gamintojo turimas rekomendacijas. Jeigu ieškote, kur būtų galima įsigyti mikrofoną pigiau bei pageidaujate žinoti, kokias šiuo metu nuolaidas mikrofonams siūlo didieji Lietuvos prekybos tinklai, tai galite sužinoti informaciniame portale – WorldRecipes.eu akcijos.

Scroll to Top