Raktų pakabukai

Ką galima rasti moteriškoje rankinėje?

Kiekviena moteris nori atrodyti nepriekaištingai, todėl, ruošiantis svarbiam įvykiui, būtina tinkamai pasirinkti savo įvaizdį ir jį papildyti mažomis, bet labai svarbiomis detalėmis. Viena iš svarbiausių detalių – moteriška rankinė. Jei mergina ruošiasi į pirmąjį pasimatymą, rankinė gali tapti savotiškai raminančiu aksesuaru, nes visada bus ant ko pasidėti drebančias iš jaudulio rankas. Šiandien jau nei viena moteris negali išsiversti be rankinės, kad ir kokio tipo ji būtų, pavyzdžiui: verslo rankinė, vakarinė rankinė, sportinė, kelioninė, ar net kuprinė. Kiekvieno tipo moteriška rankinė yra pagaminta iš skirtingų medžiagų, būna skirtingo dydžio, formų ir spalvų. Tačiau, iš kur atsirado poreikis nešioti šį aksesuarą su savimi?

Trumpa moteriškos rankinės istorija

Jau senovėje rankinė buvo svarbus atributas, aišku ji neatrodė, kaip dabartinės mums įprastos rankinės, o labiau priminė maišelį, kurį ant liemens dėvėjo tiek vyrai, tiek moterys. Pagrinde vyrai tokius maišelius nešiojo susidėti monetoms, naudojosi labiau kaip pinigine, o moterys į tokius maišelius dėjosi ne tik pinigus, bet ir svarbius namų apyvokos daiktus, kurie galėtų būti naudingi, kai visą dieną esi toli nuo namų. Be to, šie maišeliai taip pat buvo naudojami uogoms ir žolelėms rinkti ir laikyti. Su metais, moterų maišeliai buvo pradėti gaminti ryškesni nei vyrų, kad galima būtų juos atskirti, papildomai rankines dekoravo auksiniais siūlais, karoliukais ir brangakmeniais. Rankinės apdaila ir kokybė buvo skaitoma, kaip moters socialinės padėties rodiklis, kuo rankinukas buvo labiau ryškesnis ir labiau papuoštas, tuo moteris buvo turtingesnė. Kiek vėliau, ant vyriškų kelnių atsirado kišenės, tad maišelių poreikis dingo. Toliau bėgant metams, mada irgi keitėsi ir netrukus atsirado dizaineriai, kurie bandė keisti ne tik rankinės spalvą ir raštą, tačiau, formą, bei dydį. Kiekviena moteris savo spintoje turėjo jau po kelias rankines visoms gyvenimo progoms. Taip rankinė tapo aksesuaru, kuris padeda merginoms pajusti pasitikėjimą savimi ir savo įvaizdžiu ir tokiu būdu svarbiausi daiktai visada prireikus bus “po ranka”.

Būtiniausi daiktai moteriškoje rankinėje

Moteriškos rankinės dabar gaminamos iš įvairių medžiagų:

  • Odos
  • Kailio
  • Įvairių rūšių audinių

Todėl, pirmiausiai reikia išsirinkti rankinę, kuri tiks jums prie jūsų stiliaus, kadangi, jei būsite su vakarine suknele ir sportine rankine, tai gali atrodyti labai juokingai. Kad bendras aprangos vaizdas atrodytų išbaigtas, būtina teisingai derinti spalvas, pavyzdžiui, kad rankinės spalva atitiktų batų spalvą, arba galima apsivilkti drabužius vienos spalvos tono, o rankinę išsirinkti ryškesne, tuomet, ji atrodys, kaip viso stiliaus akcentas. Į moterišką rankinę būtina įsidėti:

  1. Raktus nuo namų durų, su raktų pakabuku, kad lengviau būtų rasti rankinėje (beje, raktų pakabukai, puikiai tinka, kaip aksesuarai ant rankinės, jei yra tam skirta vieta pasikabinti).
  2. Plaukų gumytė – niekada negali žinoti, kada pradės pūsti stiprus vėjas.
  3. Mažas, sulankstomas plaukų šukas su veidrodėliu – kad visada atrodyti nepriekaištingai.
  4. Lūpdažį, arba lūpų vazeliną.
  5. Kompaktinę pudrą – jei išmuš raudonis, sutikus simpatišką vyrą.
  6. Šlapių servetėlių pakelį.
  7. Telefono pakrovėją.
  8. Ausines – muzikai.
  9. Mažą dantų siūlą.
  10.  Nedidelį, mėgstamų kvepalų buteliuką.
  11.  Vaistus nuo galvos skausmo.
  12.  Higienines priemones.
  13.  Mažą vandens buteliuką.

Galiausiai, atkreipkite dėmesį į pasirinkto krepšio kokybę. Prieš perkant atidžiai išnagrinėkite siūles, tvirtinimo detales, užtrauktukus ir tik tuomet, galėsite saugiai įsigyti naują rankinę. Visi šie patarimai, užtikrins, kad jūsų rankinė jums tarnaus ilgą laiką ir puikiai tik prie jūsų aprangos. 

Scroll to Top