guoliai katėms

5 faktai apie kačių miegą

Jei kas nors paklaustų, ką jūsų katė veikia didžiąją dalį dienos, tikėtina, kad ilgai nedvejodami atsakytumėte: ji miega! Taip, miegas yra labai svarbi katės „dienotvarkės“ dalis, todėl naudinga tuo pasidomėti plačiau. Taigi, kiek miego valandų iš tikrųjų reikia katėms, ir kokia veikla katė turėtų užsiimti likusį dienos laiką?

Miego valandos

Dauguma kačių miega net 16-20 valandų per parą, ir tokia veikla joms yra tiesiog gyvybiškai būtina. Katės iš prigimties yra plėšrūnės, todėl jos savo energiją tausoja medžioklei. Namuose gyvenančioms katėms maistas neretai yra pristatomas tiesiai į „miegamąjį“, tačiau medžioklės instinktas niekur nedingsta. Jei katė pastebėtų musę ar kitą nedidelį gyvį, tikėtina, kad ji pamirštų miegą, ir išskubėtų į medžioklę. Jei katė yra nutukusi, jai yra ganėtinai sunku judėti, taigi, į medžioklę ji gali taip ir neišsiruošti.

Maistas priverčia pamiršti miegą

Nereikėtų stebėtis, jei vieną akimirką katė palaimingai snaudė, o kitą jau atsidūrė prie šaldytuvo. Dažniausiai taip nutinka dėl to, kad gilus įmygis netrunka ištisų 16-20 valandų. Gilus miegas įprastai tęsiasi tik iki 4 valandų, taigi, nereikia stebėtis, kodėl katė taip greitai išsibudina. Kaip jau minėta anksčiau, katė gali akimirksniu išsiruošti į medžioklę, o didžioji dalis jos „grobio“ yra būtent jūsų šaldytuve, tiesa? Naminės katės neretai yra šeriamos sausu maistu ar konservais, taigi, „grobį“ joms patiekia pats šeimininkas.

Ar katės sapnuoja?

Dažnam kačių augintojui yra tekę pastebėti, kad miego metu katė judina uodegą, kraipo ūsus ar letenėlėmis bando kažką sugriebti. Kaip ir mes, miego metu katės taip pat sapnuoja! Kartais tie sapnai yra malonūs, o kartais – nelabai, todėl nenustebkite, jei katė išsigandusi krūpteli ar pašoka. Jei katė susapnuotų košmarą, pasistenkite ją paglostyti ir nuraminti: mums visiems pasitaiko ir ne pačių maloniausių sapnų.

Katės yra naktiniai gyvūnai

Kai mes miegame, katės gali išsiruošti į „medžioklę“, ir tai tikrai neturėtų stebinti. Katės yra naktiniai gyvūnai, kurie dienos metu gali palaimingai snausti, o naktį užsiimti aktyvia veikla. Nemažai kačių labai ankstų rytą ima prašyti maisto, ir šeimininkams tenka keltis iš lovos… Pasistenkite, kad tai netaptų įpročiu: jei vieną kartą pasiduosite katės „terorui“, kitą rytą jums taip pat teks keltis ganėtinai anksti, todėl tiesiog ignoruokite tokį katės elgesį. Galite iš vakaro pastatyti dubenėlį su sausu maistu: jei katė išalks, ji turės galimybę užkąsti.

Katės gali knarkti

Nors tai gali pasirodyti gana neįprasta, tačiau katės taip pat gali knarkti. Nors tai yra visiškai normalu, tačiau knarkimas taip pat gali būti susijęs ir si viršutinių kvėpavimo takų problemomis. Jei pastebite, kad miego metu katė kvėpuoja sunkiau nei įprastai, vertėtų pasikonsultuoti su veterinarijos gydytoju.

Miegas katėms yra labai svarbus, todėl pasirūpinkite, kad augintinė turėtų ramų poilsio kampelį. Guoliai katėms turi būti patogūs ir atitinkantys individualius katės poreikius: vienos katės tiesiog dievina hamakus, kitos murklės negali atsispirti aukštoje lentynėlėje įrengtam guoliui, ir t.t. Peržiūrėkite, ką siūloma įsigyti specializuotose gyvūnų prekių parduotuvėse, ir tikrai atrasite pačius palankiausius pasirinkimus.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top