Internetiniai patarimai: namų interjeras ir kaip jį susikurti patiems

Kalbėdami apie savo namus paprastai įsivaizduojame jų vidinę erdvę: kaip mes naktį sėdime svetainėje ir skaitome knygą, kartais žiūrėdami pro langą, kaip penktadienio vakarą praleidžiame kelias valandas su draugais restorane , arba tai, ką mes tiesiog galime pamatyti dalykus permirkusiomis akimis ryte. Visa tai yra interjero dizainas, todėl manome, kad interjero dizainas yra vienas iš pagrindinių gyvenimo kokybės elementų. Tačiau neretai žmonės nusprendžia namus pasistatyti patys. Kai kuriems žmonėms tai yra įdomus ir hobis, kitiems atrodo, kad visi turi namą ir jame gyvena, tad kaip jį įsirengti, žinoma, trečdalis neturi plano įrengdamas namą „Budget“ ar išskirtinius sprendimus, taigi jie nenori investuoti į interjero dizaino projektus.

Įdomu ir svarbu:

Kalbant apie interjero dizainą, 60–70% darbų yra techniniai sprendimai, padedantys sklandžiai įgyvendinti statybos darbus ir sukurti patogų gyvenimą, o tik likę 30–40% yra estetika, matoma plika akimi. Techninis interjero dizainas daugiausia yra funkcinis išdėstymas. Tai, kad parduodamas butas ar namas jau turi baldų planą, nereiškia, kad tai yra geriausia jūsų namų versija. Be to, dažniausiai trūksta asmeninių daiktų. Ar mėgsti gaminti? Šis paprastas klausimas gali visiškai pakeisti virtuvę, svetainę, valgomojo zoną ir jūsų namų gyvenimą. Techniniuose projektuose taip pat svarbūs brėžiniai: grindų, sienų, lubų skaičius, elektra, baldai, medžiagos. Ši informacija reikalinga sklandžiam statytojo darbui ir ramybei priežiūros laikotarpiu, aiškiam pirkimo planui ir kainos apskaičiavimui. Kur reikia vandens įleidimo angos? Kokia kryptimi turėtų būti klojamos grindys?

Visiems, nesvarbu, planuojantiems statyti savo namus, ar tiems, kuriems padeda profesionalai:

Pirmiausia rekomenduojame perskaityti kuo daugiau interjero žurnalų ir praleisti laiką naršant „Archdaily“, „Dezeen“, „Pinterest“ ir kituose architektūros bei dizaino portaluose, kad galėtumėte mėgautis nuotraukomis. Svarbu atrasti jums patinkančių dalykų dėsnius ir jų nuosekliai laikytis. Kartais iki pirmųjų namų žmonės net negalvoja apie vidų, neįsivaizduoja, kas jiems patinka, kokios galimybės. Kiti yra priešingi ir tuo labai domisi, tačiau kai reikia priimti sprendimus pačiam ir priimti ilgalaikius sprendimus, jie pradeda dvejoti pasirinkti dizaino srautą. Todėl, nors žiūrėti gražias nuotraukas gali atrodyti įdomu, tai yra svarbus atspirties taškas. Nesvarbu, kaip jums patinka jūsų atostogų namo pietų Prancūzijoje detalės, jei jus labiausiai domina šiaurietiškas minimalizmas, nesukelkite chaoso savo namuose.

Interjero pagrindas yra grindys, sienos ir lubos. Jie turėtų būti laikomi namų fonu. Svarbu, kad fonas jums patiktų, tačiau jis neturėtų būti per ryškus ar rėkiantis, todėl geriausia palikti mėgstamas spalvas kitiems interjero etapams. Vienas iš svarbiausių jūsų namų elementų yra grindys. Tai daugiausia dėl to, kad grindys užima daug vietos ir todėl daro didelę įtaką bendrai išvaizdai. Jie taip pat sudaro didelę dalį interjero dizaino išlaidų, todėl jums gali nepavykti greitai ir lengvai pakeisti grindų. Be to, vaikščioti basomis ant geros lentos verta! Pasirinkite mėgstamos medienos spalvą ir tekstūrą. Grindų medis yra pagrindinis namo akcentas, o pagal harmonijos ar kontrasto principą derinsite visą likusią namuose naudojamą medieną.

Kur pirkti reikiamas prekes

Jei namuose interjerą rengiate patys, jums reikia geros kokybės statybinių medžiagų, kurios padės, keičiant ir dekoruojant namus. Sąvaržos reikalingos jūsų vonios kambaryje. Sąvaržos arba suveržikliai gali būti naudingi montuojant įvairias žarnas ar vamzdžius. Jie leidžia norimu stiprumu užspausti sujungiamus objektus, todėl yra universaliai tinkami įvairaus diametro vamzdžiams ir žarnoms. Sąvaržos vamzdžiams gali būti užspaudžiamos arba užsukamos. Užspaudžiamos sąvaržos įprastai būna didesnio diametro, todėl tinka įvairaus tipo vamzdžiams tvirtinti. Žarnų sąvaržos dažniausiai būna užsukamos. Jos būna mažesnio diametro, įprastai prie jų yra nurodyta, kokio dydžio žarnoms sujungti šios sąvaržos tinka, pavyzdžiui, 20–32 mm. Rinkdamiesi reikiamo dydžio sąvaržą, nepamirškite, kad sąvaržos žarnoms turi būti šiek tiek didesnės nei jūsų sujungiamos žarnos diametras. Pavyzdžiui, jei jūsų žarnos diametras – 20 mm, jums reikia ne 20 mm, bet šiek tiek didesnės sąvaržos, įskaičiuojant ir sienelės storį. Tik čia galite rasti geriausias statybines priemones, tokias kaip trosai, sąvaržos ir vinys.

Scroll to Top