Svarbiausios aprangos taisyklės darbe, kurios neleis sušalti ir sušilti

Žmonijai sveikata neabejotinai yra brangiausias turtas. Nepamirškime, kad net mūsų trapioje darbo aplinkoje tyko pavojus. Tam tikrų veiklų specialistai turi dėvėti tinkamus darbui drabužius. Apsauginiai drabužiai dažniausiai parenkami atsižvelgiant į konkrečią darbo situaciją. Kuo didesnė profesinė rizika darbo aplinkoje, tuo atsakingiau pasirenkami darbo drabužiai ir darbo saugos priemonės.

Rūbai ir jų pasirinkimas užima daug laiko mūsų gyvenime, nes kiekvienas norime atrodyti kuo geriau ir jaustis patogiai. Rūbai leidžia atskleisti save ir parodyti vidinį charakterį, tai lyg individualizacija, saviraiška. Žinoma, šia raiška geriausia užsiimti laisvalaikiu, o darbe reikia atrodyti tvarkingai ir tinkamai. Šiuolaikinėje visuomenėje, greitai pritaikant ir tobulinant pažangiausias technologijas, darbo rūbų tobulinimas sulaukė daug dėmesio. Gamintojai atsižvelgė į konkrečių profesijų poreikius, todėl svarbu juos suprasti ir atitinkamai pasirinkti drabužius. Jei ieškote įsigyti darbo rūbų, darbiniai rūbai Klaipėdoje

Kokius rūbus pasirinkti darbui

Didelis pasirinkimas gali išblaškyti, tačiau niekuomet nereikia pasimesti, svarbiausia pasirinkti rūbus pagal savo darbo specifiką. Asortimentas apima beveik visas transporto ir dirbtuvių darbų sritis. Siūloma aibė darbo aprangos variantų, suskirstytų nuo galvos iki kojų: kepurės, gobtuvai ir šalmai, striukės ir kombinezonai, apsauginiai batai. Akių ir ausų apsaugai siūlomas platus apsauginių akinių ir ausinių spektras (galimi ir pilnuose suvirinimo įrangos rinkiniuose). Kvėpavimo takams apsaugoti – įprastos nuo smulkių dulkių apsaugančios kaukės, puskaukės ir pilnos kaukės – priklausomai nuo reikalavimų. Nepamirškite apsaugoti ir savo rankas, firminės guide pirštinės jums padės tai padaryti geriausiai.

Darbas specifinėmis sąlygomis

Darbas šaltoje aplinkoje. Jei dirbate aukštesnėje nei -5ºC aplinkoje, turėtumėte pasirinkti atsakingą aprangą, kad darbo metu nesušaltumėte ar nesušaltumėte tam tikrų kūno dalių. Darbo drabužiai, atsparūs šalčiui, drėgmei ir pasižymintys geromis „kvėpuojančiomis“ savybėmis, skirstomi į kelias kategorijas. Drėgmės pralaidumas turi dvi klases, „kvėpavimo” savybės skirstomos į tris klases, kuo aukštesnė klasė, tuo didesnę apsaugą šis drabužis turi. Šilumos sulaikymas yra žymimas etiketėje triženkliu numeriu (nuo 310 iki 620), kuo skaičius aukštesnis, tuo šilumos sulaikymas prie šaltesnių oro sąlygų yra stipresnis, pvz: skaičius 310 reiškia, kad galima dirbti prie -2ºC oro temperatūros, neviršijant 8 val. darbo dienoje. O skaičius 620 reiškia, kad galima dirbti prie -30ºC oro temperatūros, neviršijant 8 val. darbo dienoje, jei darbas yra judamasis, kitu atveju reikiamą šilumą išlaikysite dirbdami iki -7ºC šalčio.

Dirbdami esant stipriam vėjui ir stipriam lietui, taip pat turėtumėte pasirinkti tinkamus vėjui ir drėgmei nepralaidžius drabužius, kuriuos galima atpažinti pagal etiketėje esančią piktogramą. Tam, kad apsisaugoti nuo šių nemalonumų, geriausia rinktis rūbus, kurių sudėtyje yra poliesterio, nailono ar poliuretano, taip pat gali būti gaminiai iš PVC audinio, tačiau jų kokybė yra prastesnė nei pastaruosiuose, dar reikėtų atkreipti dėmesį, kad PVC audinių „kvėpavimo” savybės yra labai prastos arba lygios nuliui.

Jei dirbate kelyje ar situacijose, kai turite būti žymiai greitesnis nei bet kada, kad išvengtumėte nelaimių, turėtumėte pasirinkti šviesą atspindinčius drabužius. Šie drabužiai klasifikuojami pagal kategorijas ir juos parašysite šalia piktogramos (etiketėje). Galimi trys lygiai, kuo aukštesnis lygis, tuo geriau matomas vartotojas. Kitas faktas yra tas, kad rekomenduojama rinktis fluorescuojančius geltonus drabužius, nes jie suteiks geresnį matomumą.

Scroll to Top