Kodėl reikia mokėti už antivirusines programas telefonams?

Kuo toliau, tuo didesnė dalis žmonių susirūpina savo, savo artimųjų bei vaikų saugumu. Ypatingai tuo atveju, kai kalba eina apie kompiuterius bei mobiliuosius įrenginius. Be jų, mes neapsieiname nei dienos. Juose suaugome svarbiausius savo duomenis, nuotraukas, šeimos narių kontaktus ir panašiai. Tačiau ar pagalvojame jog vieną dieną visi mūsų duomenys gali būti tiesiog pavogti? Tam, kad taip nenutiktų, saugumo sprendimus siūlančios bendrovės kviečia įsigyti antivirusines programas (daugiau informacijos: http://www.antivirusine.lt/eset-produktai-namams/android), kurios apsaugo nuo kenkėjiškų virusų, juos valo bei žinoma pasirūpina jog telefono duomenys nebūtų pavogti, kažkur panaudojami. Nors visi suprantame antivirusinių programų naudą, nemaža dalis visgi svarsto kodėl šio tipo programos yra mokamos.

Elementarus pavyzdys. Pasaulis dar nėra toks technologiškai stiprus, jog antivirusinės programos galėtų susikurti pačios. Kaip ir bet kokį kitą produktą ar daiktą už kurį mokame, antivirusines programas taip pat sukuria žmogus. Jis tam skiria savo laiką, pastangas, žinias. Ką jau kalbėti apie naudojamą laboratorinę bei programinę įrangą, kuri kainuoja didelius pinigus. Taigi, kodėl mes nenorime ir atsisakome mokėti už programuotojo darbą, laiką bei pastangas, kurias jis įdeda norėdamas mums suteikti geriausiai nuo virusų apsaugotą produktą? Na, ir kodėl mokame už vandenį, kitas komunalines ar kito tipo paslaugas? Šiais laikais viskas yra mokama ir tai yra visiškai normalu. Juk nenorime jog ir už mūsų darbą nebūtų sumokėta. Tai kodėl norime jog kiti specialistai viską darytų nemokamai?

Žinoma, nors visa tai atrodo ganėtinai elementaru, atsiranda ir tokių gudruolių, kurie mokėti už antivirusines programas nenori, tačiau jų jums žūtbūt reikia. Ką gi jie daro? Atsisiunčia antivirusinę programą telefonui nemokamai ir sėkmingai naudoja. Tačiau taip elgtis yra rizikinga ir nepatartina. Nusipirkdami antivirusinę telefonui, jūs esate užtikrinti jog gaunate licenciją, saugią programą ir galite legaliai naudotis apsauga. Tuo tarpu nemokamai parsisiųstos nelegalios programos gali ne tik, kad neapsaugoti jūsų telefono duomenų, tačiau juos pavogti. Yra ne vienas atvejis kai yra pavagiami telefone esantys slaptažodžiai ir kita informacija.

Daugiau informacijos apie antivirusines programas telefonui: www.antivirusine.lt/eset-produktai-namams/android/mobilusis-telefonas

Scroll to Top