lauko zibintai

Saulės baterijomis veikiantys žibintai, valdomi telefonu

Sutemus aplink Jūsų namus trūksta šviesos? Norima sutaupyti? O galbūt nenorite kiekvieną kartą, kai yra nenaudojami šviestuvai juos išjunginėti, taip taupant elektros energiją? Tam yra išeitis – modernūs lauko žibintai su saules baterijomis, kurie gali būti valdomi telefonų išmaniosiomis programėlėmis.

Tokie lauko žibintai yra labai patogūs, nes dėl jų veikimo reikia tik minimalaus Jūsų įsitraukimo. Tereikia žibintus įrengti ir viskas! Lauko žibintai su saulės baterijomis dažniausiai yra sudaryti iš dviejų veikimo ciklų: 1) dienos metu yra kaupiama saulės energija; 2) sukaupta saulės energija yra naudojama taip apšviečiant namų kiemą. Dažniausiai šis procesas yra automatizuojamas: sutemus – įsijungia; prašviesėjus – išsijungia. Tačiau, dėl didesnio funkcionalumo, modernūs lauko šviestuvai, turi integraciją su telefonų programėlėmis (angl. app). Tokių programėlių pagalba, žibintai rankiniu būdu gali būti išjungiami arba įjungiami, taip pat, nuslopinamas arba suintensyvinamas švietimas. Apačioje dėl aiškesnio žibintų su saulės baterijomis veikimo, pateiksiu keletą ypatybių, kurias reikėtų žinoti, prieš juos įsigyjant.

Saulės skydelis

Tai yra saulės baterijos vieta, kurios pagalba yra renkama saulės energija ir perduodama į pačią bateriją. Skydelio viduje yra fotoelementas, kuris saulės šviesą paverčia elektros srove. Saulės skydelio efektyvumas priklauso nuo saulės elemento dydžio ir kokybės bei apsauginio dangtelio skaidrumo. Pats saulės skydelis paprastai yra pati brangiausia tokių šviestuvų dalis, todėl kuo jis didesnis, tuo pats šviestuvas bus brangesnis. Atminkite, kad kai kurie skydeliai yra tiekiami su apsaugine plastikine plėvele, kurios storis taip pat daro įtaką baterijos įkrovimo efektyvumui. Nesugalvokite jo pašalinti, nes taip sugadinsite patį skydelį!

Baterija

Pro saulės skydelį, elektros energija ateina į bateriją, kurioje ji yra kaupiama. Prieš pirkdami pasidomėkite, kokia yra baterijos talpa. Kuo didesnė talpa bus, tuo ilgiau šviestuvas švies. Paprastai, šviestuvas turėtų veikti 6 – 9h.

LED šviesos diodai

„Šviesos diodai“ yra mažytės lemputės, įmontuotos į elektros grandinę. Šviesos diodo lemputės skleidžiama šviesa yra elektronų, judančių per puslaidininkinę medžiagą šalutinis produktas. Kadangi nereikia kaitrinės gijos, šios lemputės “tarnauja” labai ilgai ir taip pat neįkaista. Daugelio šviesos diodų standartinis veikimo laikas yra 100 000 valandų, o kaitrinė lemputė paprastai veikia apie 3000 valandų. Jeigu trūksta šviesos, diodai gali būti jungiami į grupes, kad sustiprintų šviesos srautą.

Korpusas

Tai dekoratyvinė lauko žibinto dalis, kuri derinama prie kitų namo komponentų, bet į kai kurias korpuso specifikacijas vis tiek reikėtų atkreipti dėmesį. Svarbiausia, kad korpusas neįkaistų ir atspindėtų UV spindulius, kurie nėra reikalingi, bet atvirkščiai – gali pakenkti.

Veikimas

Aukščiau aprašytų komponentų kokybė ir tarpusavio integracija lemia, kiek valandų šviestuvas švies. Pats veikimo laikas gali trukti kelias valandas arba kelias dienas. Taip pat, šviestuvai gali turėti ir rankinį įjungimo-išjungimo mygtuką, o ne vien jutiklį. Todėl šviestuvai gali būti išjungiami, kai jų nereikia ir taip taupoma elektros energija jų baterijose. Supaprastinant rankinio valdymo procesą, šiuolaikiniai šviestuvai turi integraciją su išmaniaisiais telefonais, todėl juos galima valdyti ir nuotoliniu būdu.

 

Scroll to Top