Kaip apdengti terasą ne tik nuo nepageidaujamų žvilgsnių, bet ir nuo gamtinių sąlygų?

Net jei jūsų kaimynai yra draugiški ir jūs su jais palaikote šiltus santykius, tvarkydami savo namus ir sodą, turite gerai apgalvoti, kaip praktiškai ir estetiškai uždengti lauko terasą nuo pašalinių akių. Lauko terasa – tai privati erdvės jūsų ramiam ir niekieno netrikdomam poilsiui lauke.

Mūsų idėjų dėka galėsite efektyviai atsiriboti nuo kaimynų už tvoros ir gyvenančių virš jūsų, taip pat nuo smalsių praeivių akių. Svarbu dar ir tai, kad nusprendę apdengti savo terasą, įgausite patikimą apsaugą ir nuo oro sąlygų – ilsėtis sode bus malonu net ir tada kai lauke siaus stiprus vėjas, lis lietus ar kaitins kaitri vidurdienio saulė. 

Laiką leisti ant minkštų terasos baldų bus daug maloniau, jei būsime tikri, kad nesate niekieno stebimi. Taigi šiame straipsnyje pateiksime keletą idėjų, kaip praktiškai, bet kartu ir estetiškai apdengti lauko terasą! 

Terasos apdengimas – kam to reikia? 

Apdengti savo lauko terasą skatina ne tik noras užsitikrinti privatumą ilsintis. Taip pat yra ir kitų priežasčių, kodėl turėtumėte apsvarstyti galimybę pasislėpti. Tai daryti galima ne tik nuo smalsaujančių akių, bet ir nuo oro sąlygų. Taigi kalbame apie lauko, o ne kokią kitą terasą. Ištisus metus ji yra veikiama vėjo, lietaus bei tiesioginių saulės spindulių, todėl dėl šių priežasčių taip pat yra svarbu apdengti terasą. Kaip matote, lauko terasos įrengimas dar nėra viskas!

Terasos apsauga nuo vėjo 

Nepalankios oro sąlygos verčia likti namuose, o ne ilsėtis kieme? Laimei, sėdėti namie neprireiks, jei vis tik nuspręsite uždengti terasą. Konstrukcijos su sienelėmis pasirinkimas leis efektyviai apsaugoti terasos šonus nuo žvarbių vėjo gūsių, atnešančių šaltį, smėlį, dulkes, lapus ir kitas šiukšles į jūsų taip puoselėjamą terasą. 

Terasos apsauga nuo saulės 

Jūsų terasa yra jaukus kampelis, kol nepasiekia kaitri vidurdienio saulė. Kaitinanti šiluma gali greitai jus išvarginti, be to, galite nudegti, o veikiami tiesioginės saulės spindulių daiktai joje gali ilgainiui nublukti (pvz., baldai, aksesuarai). Terasą tikrai verta apsaugoti nuo saulės, ypač kai ja naudojasi maži vaikai ar vyresnio amžiaus žmonės. Pakanka sodo skėčio, kad ant terasoje stovinčio stalo, gulto ar vaikų smėlio dėžės būtų vėsinantis ir saugantis šešėlis. Atkreipkite dėmesį, kad terasinės lentos ar sodo baldai taip pat nemėgsta saulės – laikui bėgant jie gali prarasti spalvą ir išblukti nuolat jos veikiami. Nuolatinis stiprios spinduliuotės poveikis taip pat neigiamai veikia augalus. 

Terasos apdengimas kaip interjero detalė 

Negalima paneigti, kad žmones, besidominčius, kaip praktiškai apdengti terasą, motyvuoja ne tik noras pagerinti savo poilsio erdvės funkcionalumą. Juos motyvuoja ir tai, kad šiuolaikiniai terasų uždangalai yra gražūs ir estetiški. 

Kuo apdengti terasą? Populiariausi sprendimai 

Atsižvelgdami į tai, kokio tipo ir laipsnio apsauga jums yra reikalingiausia, galite rinktis terasos dangą iš įvairių medžiagų. Vieni uždangalai yra labiau funkcionalūs, kiti galbūt labiau labiau estetiški, bet visi jie leidžia mėgautis laiku, praleistu lauke, be karščio ar dulkes nešančių vėjo gūsių sukeliamo diskomforto. 

Norėdami apsaugoti terasą nuo kaimynų žvilgsnių iš už sienos, turite naudoti vertikalius uždangalus. Šioje situacijoje tiks ne tik tvoros plokštės ar tos pačios terasinės lentos, bet ir šoninės markizės, neperregimo audinio užuolaidos ar iš gyvų augalų suformuotos sienelės.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top