Startuoliai – kas tai?

Tikrai nesuklysime pasakę, kad šiandien gyvename tokiame pasaulyje, kuris keičiasi labai sparčiai. Tad, nieko keista, kad atsiranda ir tokių sąvokų, kurių anksčiau nebuvo. Viena tokių sąvokų yra ir startuolis. Tad, ką tai reiškia? Kas tai yra? Į šiuos klausimus ir atsakysime jau netrukus.


Taigi, startuoliu yra vadinama inovatyvi informacinių technologijų, biotechnologijų ar kitų aukštųjų technologijų įmonė, kuri pasižymi ypač aukšta rizika bei dideliu augimo potencialu. Taip pat gali pasižymėti ir nuostolinga veikla ar labai didelėmis operacinių ar mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros sąnaudomis.


Tačiau ir tai – dar ne viskas; siekiant kuo labiau išgryninti šią sąvoką, verta nepamiršti ir įmonės gyvavimo amžiaus. Štai, pavyzdžiui, pagal Lietuvos įstatymus, startuoliu galime vadinti tik tą įmonę, kuri veikia ne ilgiau kaip 5 – erius metus. Štai, pavyzdžiui, 2018 metais mūsų šalyje buvo skaičiuojami net 50 startuolių, na, o 2019 metais veikė jau 933 startuoliai.


Kalbant šia tema, svarbu akcentuoti ir tai, kad nemaža dalis žmonių startuolius vis dar yra linkę painioti su smulkiuoju verslu. Tačiau tai – ne tas pats: reikia pabrėžti, kad startuolis, tai – vieno ar kelių verslininkų įkurta įmonė, kurios tikslas – teikti unikalią paslaugą arba produktą. Taip pat svarbu pažymėti, kad startuolis paprastai turi ir labai ribotus išteklius, pradinis įnašas neretai būna gaunamas iš kitų šeimos narių ar giminaičių, o vienas pagrindinių tikslų būna surinkti tam tikrą pinigų sumą, jog būtų galima užtikrinti tolimesnį produkto ar paslaugos plėtrą.


Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad startuoliu gali tapti kiekvienas, kuris turi išskirtinę idėją ir nori rinkai siūlyti unikalius produktus ar paslaugas. Dar daugiau informacijos rasite https://verslosritys.lt/category/finansai/.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top