Kokį monitorių rinktis?

Kompiuteris šiandien jau tikrai nebėra prabanga, o tik – įrankis, leidžiantis mums kokybiškiau bei patogiau atlikti akademines bei profesines užduotis, o taip pat – suteikia galimybę įdomiai praleisti laisvą laiką. Ne paslaptis, ir tai, kad kompiuteris yra perkamas tikrai ne vieneriems metams, todėl kiekviena jo dalis turi būti labai gerai apgalvota. Ne išimtis yra ir monitorius. Tad, jei nežinote, kokį monitorių rinktis, šie patarimai – būtent jums.

Įvertinkite matricos tipą

Vienas svarbiausių kriterijų, kurį reikia įvertinti, renkantis monitorių, yra matricos tipas. Verta akcentuoti, kad šiuo metu yra ypač populiarūs 3 matricos tipai, tai – TN, IPS, ir MVA / PVA. Pirmojo tipo monitoriai labai gerai atkuria dinamiškas vaizdo scenas, bet pasižymi nedideliais apžvalgos kampais. Antrojo tipo monitoriai pasižymi ryškiomis ir sodriomis spalvomis bei plačiu žiūrėjimo kampu ir puikiai tinka dizaineriams arba fotografams. Na, o trečiojo tipo monitoriai pasižymi puikia spalvų gama ir dideliu vaizdo kontrastu.

Ką svarbu žinoti apie ryškumą?

Ryškumu vadiname ekrano spinduliuojamos šviesos kiekį, kuris yra išreiškiamas kandelomis. Tad, jei norite, kad būtų užtikrintas puikus ryškumas, turėtumėte rinktis monitorių, kurio ryškumo rodiklio reikšmė yra ne mažesnė kaip 250 cd/m².

Matymo kampas

Taip pat reikia įvertinti ir matymo kampą. Jei norite iš tiesų kokybiško vaizdo, tai turėtumėte rinktis monitorių, kurio horizontalus bei vertikalus matymo kampas siekia ne mažiau kaip 170 ir 160.

Na, o pabaigai belieka tik priminti, kad, jei jau taip nutiko, kad kompiuteris sugedo, tai būtinas profesionalus kompiuterių remontas. Jei apie kompiuterius žinote nedaug, nebandykite problemos išspręsti patys – galite tik dar labiau pabloginti situaciją. Tad, kur kas geresnis pasirinkimas – sprendimas iš karto kreiptis į profesionalus.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top