Kokios yra programavimo kalbos?

Kaip žinai, svetainių kūrimas ir kitų skaitmeninių produktų kūrimas nebūtų įmanomas, jei nebūtų programavimo kalbų. Belieka tik pridurti, kad jų įvairovė yra labai didelė, o, mes – siūloma susipažinti su populiariausiomis.

C# – tai yra programavimo kalba, kuri yra orientuota į objektą. Ji buvo kuriama net 3 – ejus metus: nuo 1998 iki 2001 metų. Taip pat svarbu pasakyti, kad būtent ši kalba yra dažniausiai naudojama, kadangi ji – ne tik labai naudinga, bet ir daugiafunkcinė. Ši programavimo kalba leidžia sukurti ypač veiksmingas darbalaukio programas, kurias vėliau naudoja milijonai žmonių visame pasaulyje.

Ruby – tai yra japonų kūrėjo sukurta programavimo kalba. Įdomu tai, kad ji buvo sukurta dar 1995 metais. Atsižvelgiant į tai, kad ši programavimo kalba yra labai lengvai suprantama ir itin paranki, nesunku suprasti, kodėl ją naudoja tiek daug programuotojų visame pasaulyje. Ji puikiai tinka galingų ir lengvai suprantamų kodų kūrimui.

C++ – dar viena programavimo kalba. Ji yra priskiriama prie bendros paskirties programavimo kalbų. Ji buvo sukurta dar 1983 metais. Ši kalba puikiai tinka, kai reikia kurti filmu ar muziką apdorojančias programėles.

Node.js – palyginti su jau išvardintomis kalbomis, ši kalba buvo sukurta labai vėlai – 2009 metais. Tai yra daugialypės platformos atvirojo kodo aplinka.

React – dar viena, palyginti ne taip seniai sukurta programavimo kalba (2013 metais). Ji yra naudojama interneto programų grafinėms sąsajoms kurti.

PHP – ši programavimo kalba buvo sukurta 1995 metais. Tai yra atvirojo kodo skriptų kalba, skirta interneto svetainėms kurti.

Python – programavimo kalba, kuri buvo sukurta dar 1990 metais, o jos populiarumas nuolat auga, kadangi pritaikymo galimybės yra labai didelės.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top