Kas yra kompiuterių tinklas?

Kas yra kompiuterių tinklas?

Kompiuteris atrodo toks įdomus bei sudėtingas įrenginys, kad apie jį būtų galima kalbėti valandų valandas – juk egzistuoja ne tik labai daug svarbių dalykų, kuriuos turime žinoti apie kompiuterį, bet  ir taip pat šis įrenginys, yra sudarytas iš daugybės įvairių dalykų. Taigi, svarbu suprasti ne tik kaip veikia šis įrenginys, bet ir taip pat, kokie procesai vyksta. Ne išimtis yra ir kompiuterių tinklas. Taigi, ką apie tai reikėtų žinoti kiekviena vartotojui?

Visų pirma, verta akcentuoti, kad kompiuterių tinklu yra vadinami tarpusavyje sujungti kompiuteriai. Taip pat svarbu žinoti, kad kompiuteriai tarpusavyje gali būti sujungti įvairiais būdais – mikrobrangomis, infraraudonaisiais spinduliais ir t.t. Na, o pagrindinis dalykas, kodėl yra svarbu, kad kompiuteriai būtų tarpusavyje sujungti į tinklą, yra tas, kad tokiu atveju, jei galės keistis informacija. 

Tačiau ir tai – dar ne viskas. Taip pat svarbu akcentuoti, jog kompiuterių tinklai gali būti įvairių tipų. Vienas kriterijų, pagal kurį kompiuterių tinklai yra skirstomi į įvairius tipus, tai yra naudojimo paskirtis. Taigi, pagal šį kriterijų, kompiuterių tinklas  gali būti: uždaras – tokiu kompiuterių tinklu gali naudotis tik viena organizacija, pavyzdžiui, mokykla, universitetas ir t.t.; viešasis – šiuo kompiuterių tinklu gali  naudotis visi jam priklausantys abonementai už tam tikrą mokestį. Taip pat gali būti ir tarptautinis kompiuterių tinklas, kuris palaiko tarpkontinentinius vartotojų ryšius. Tačiau ir tai – dar ne viskas: taip pat kompiuterių tinklas gali būti skirstomas ir pagal architektūrinį išdėstymą, tai – magistralinis, žvaigždinis, žiedinis. Na, ir taip pat svarbu pasakyti, kad galimas išdėstymas ir pagal naudojimo pobūdį, tai – municipalinis, vietinis ir globalusis. Na, o jeigu, norėtumėte sužinoti ir dar daugiau informacijos apie šiuos sprendimus bei galimybes, tai jums reikėtų užsukti į http://www.idk.lt/kategorija/kompiuteriai/kompiuteriu-remontas/.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top