Taisyklių sąrašas „išmaniajam“ interneto vartotojui

Rodos, nieko naujo jau ir nebe pasakysi šia tema, tačiau kaip praktika rodo, vis vien gudriais apsimetantys vartotojai ir teigiantys viską žinantys, pakliūva į interneto pinkles. Taisyklių straipsniai perskaitomi, ir tuojau pat, kaip ir pasiekė mus, išnyksta iš atminties. Pakartoti tai, ko reikia vengti ir nedaryti, o ką daryti, padės šių taisyklių rinkinys:

  • Adresatų tikrinimas. Jeigu siunčiate kam nors savo asmeninę informaciją, visada įsitikinkite kad siunčiate tam žmogui, kuris iš tikrųjų egzistuoja, o nėra tik viens iš apsimetėlių.
  • Legalių programų naudojimas. Geriau sumokėti šiek tiek daugiau ir išvengti tolimesnių nemalonumų, įsigyjant įvairias kompiuteryje naudojamas programas, pavyzdžiui reikėtų vengti nemokamai siūlomų antivirusinė programa, kas dažnai tampa pagunda interneto vartotojams.
  • Atidumas svetainėje. Prie svetainės dizaino mes greit priprantame, ypač, kai kalbama apie socialinius tinklus, kuriuose lankomės kasdien. Tokiu atveju taikiniu tampa būtent šie tinklai. Sukčiai sukuria panašią svetainę, kurioje prašo įvesti savo duomenis. Manydami, jog jungiatės prie savo profilio, iš tikrųjų jūs prisijungiate prie visai kito šaltinio, kuriame pasisavinami duomenys ar kita asmeninė informacija.
  • Kopijų darymas. Jeigu dirbate su kažkokiais failais, visuomet juos išsaugokite ne tik savo kompiuteryje ir nešiojamoje atmintinėje. Atkurti svarbius duomenis kainuos žymiai daugiau, nei juos kaupti atmintinėje.

Galbūt šie keli priminimai jus privers iš naujo susimąstyti apie kompiuterio apsaugos būtinybę ne tik programomis, bet ir rūpinimusi patiems.

Scroll to Top