mobilieji telefonai

Neišmanūs mobilieji telefonai – jau legenda?

Gyvenant informacinėje visuomenėje, kasdien rinką pasiekia vis naujos prekės, atitinkančios besikeičiančius klientų lūkesčius. Viena dažniausiai atsinaujinančių produktų prekių klasė – mobilieji telefonai. Rinka keičiasi taip sparčiai, jog telefonas, buvęs populiarumo viršūnėje šiandien, jau po kelių mėnesių gali smarkiai atpinga, mat jį iš rinkos išstums nauji rinkos dalyviai. Ties, kuo labiau spartėja technologijos, tuo daugiau žmonių supranta, jog gal nebūtinai reikia bėgti iš paskos jų.

Šiandien turbūt būtų sunku surasti žmogų, kuris nebūtų rankoje laikęs išmanaus telefono. Besikeičiantys vartotojų poreikiai privertė rinką užpildyti itin plonais, tačiau labai daug funkcijų savyje talpinančiais telefonais. Tokie telefonai – mini kompiuteriai, kasdien snaudžia daugelio ne tik Lietuvos, tačiau ir kitų šalių gyventojų kišenėse. Visgi, technologijos suteikė ne tik daugiau galimybių, tačiau ir rėžė visai netikėtu antru galu.

Tokiose šalyse kaip Vokietija ar Jungtinė Karalystė jau ne retas žino šiuolaikišką frazę „smombies“, kuri yra sudaryta iš dviejų angliškų žodžių smartphone ir zombie. Tokiais žodžiais apibūdinami žmonės, kurie tapo kone priklausomi nuo savo telefonų. Gatvėse pastebimai padaugėjo žmonių, kurie niekuomet nežiūri į kelią, nes jų rankose mobilieji telefonai. Išmanus telefonas, galintis suteikti tiek daug žinių ir informacijos akimirksniu, taip įtraukia, jog net eidami per kelią pėstieji nepakelia akių, o ir ne retas vairuotojas į kelią išvažiuoja su išmaniuoju rankoje.

Tokioms problemoms išspręsti Vokietijoje jau atsirado įspėjamieji kelio ženklai, primenantys, jog gatvėje gali pasirodyti išmanus zombis bei sumontuotos specialios perėjos, šviečiančios ant žemės. Tam, kad nepakeliantys akių zombiai pamatytų, kokia šviesoforo šviesa dega šiuo metu.

Tad akivaizdu, jog išmanieji telefonai įtiko ne visiems ir ne visi sugebėjo prie jų prisitaikyti. Telefonų gamintojai pastebi, jog spartėjant technologijų vystymuisi, jau toli gražu ne visi nori rankose laikyti išmanų telefoną, kaip tai buvo prieš penketą metų. Atsiranda vis daugiau žmonių, kuriems patogesnis aparatas, kuris turi mygtukus, o ne liečiamą ekraną. Taip pat didėja poreikis rinkoje, kad telefono baterija laikytų daugiau nei vieną parą. Taip pat klientai nori, kad mobilieji telefonai nebūtų tokie jautrūs smūgiams ar drėgmei. Tad net ir esant tokiam dideliam išmaniųjų telefonų poreikiui, į rinką nuolat tiekiami ir analogiški, gal kiek senovinius telefonus primenantys aparatai, tačiau jie taip pat atliepia šiuolaikinio vartotojo poreikius.

Scroll to Top