Mergina su geltonais marškiniais

Ar robotai pakeis odontologus?

Šiais laikais labai daug ir labai garsiai kalbama apie tai, kad ateina laikai, kai robotai dirbs vis daugiau, o žmonės – vis mažiau. Tiesa, taip kalbama ne apie visus darbus, kadangi kad ir kokie robotai būtų geri, tačiau tam tikrose sferose paprasčiausiai neįmanoma pakeisti žmogaus, kuris jaučia empatiją.

Robotai – pigiau

Dažnai diskutuojama apie tai, kad robotai atsipirks, kadangi jų išlaikymas kainuos pigiau. Tiesa, tai nereškia, kad kainos labai kris, kadangi verslas yra verslas, o papildomai sumokėjus tą pačią sumą negausite atjautos, kurios daugeliui reikia. Juk keliavimas pas stomatologą net ir šiais laikais suaugusiems kelia baimę.

Galbūt dantų laminatės kainuos pigiau, kadangi modernėja technologijos ir tuo pačiu tai suteikia galimybę produktą gauti greičiau ir mažesne kaina, tačiau robotai darbo sferoje tam įtaką daro tikrai gana mažai.

Ko tikisi pacientai?

Daugelis juokauja, kad net ir toks dalykas kaip dantų laminatės turėtų būti dedamos specialisto, kadangi robotai paprasčiausiai užprogramuoti darbui, kuris atliekamas žingsnis po žingsnio. Tačiau kas yra tokiu atveju, jeigu procedūros metu atsiranda kažkokių netikslumų? Žmogus apsvarsto galimybes ir jas įvertinęs priima efektyviausią gydymo būdą, kuris suteiktų galimybę žmogui po procedūros jaustis ramiu, kad gaus geras paslaugas. Tuo tarpu iki šiol neįmanoma ir kažin ar bus kada įmanoma išmokyti robotą mąstyti. O sukurti milijardus programų, kurios padėtų rinktis skirtingose situacijose yra neįmanoma.

Visgi, kad ir kaip keičiasi laikai, estetinis protezavimas vistiek turėtų išlikti žmogaus rankose. Juk žmogui reikia žmogaus ir kalbant apie sveikatą – to kito žmogaus patirties norisi dar labiau. Ir nesvarbu, ar kainos kis – už paslaugas teks mokėti vistiek. Daugiau arba mažiau nepriklausomai nuo to – kas suteiks Jums paslaugas.

Dantų laminatės ir kiti darbai Kaune

Nors technologijos metai iš metų vis tobulėja, panašu, kad robotai dantis tvarkys dar tikrai negreitai. Sugedo dantis? Reikalingos dantų laminatės? Apsilankykite Juozas.Dental klinikoje.

Juozas.Dental – odontologijos klinika Kaune, kuri išties pagalbos ranką odontologijos srityje, kai Jums jos labiausiai reikės. Gera jaustis saugiai ir gera, kai prireikus pagalbos – ji visada yra šalia.

Scroll to Top