Ar kompiuteriniai žaidimai kenkia vaikams?

Ar kompiuteriniai žaidimai kenkia vaikams?

Ne paslaptis, jog būtent kompiuteriniai žaidimai yra vienas tų dalykų, kuris sulaukia labai daug vaikų dėmesio. Tačiau nesunku pastebėti ir tai, kad neišvengiama ypač opaus klausimo: ar kompiuteriniai žaidimai kenkia vaikams? Ar tikrai galima kompiuterinių žaidimų žala?

Ar kompiuteriniai žaidimai gali pakenkti vaikams?

Dėmesį verta atkreipti į tai, kad kai kuriais atvejais kompiuteriniai žaidimai gali iš tiesų pakenkti vaikams. Jei pastebite, kad jūs atžalai tapo sunkiau susikaupti mokytis, sudėtingiau tapo ir naują informaciją įsiminti, o naktimis – miegas tapo ypač neramus, visa tai gali būti kompiuterinių žaidimų padarinys. Tačiau ir tai – dar ne viskas: jei jūsų vaikas tapo irzlus, apatiškas, jo niekas nedomina, tai irgi gali būti kompiuterinių žaidimų rezultatas. Na, o tuo atveju, jei pastebite regos sutrikimus, ar išgirdote, kad vaikas skundžiasi akių sausumu, niežuliu, tai irgi gali būti kompiuterinių žaidimų pasekmė.

Kaip elgtis, kad kompiuteriniai žaidimai neatneštų žalos?

Kiekviena pramoga gali būti gera, kol nedaro jokios žalos. Na, o, kaip elgtis, kad kompiuteriniai žaidimai irgi nepadarytų žalos? Tai užtikrinti bus kur kas paprasčiau, jei laikysitės tam tikrų taisyklių:

• ribokite laiką, kurį vaikas galės praleisti žaisdamas kompiuterinius žaidimus. Na, o, kad nekiltų jokių nesklandumų, iš anksto susitarkite su vaiku dėl šios trukmės;

• numatykite ir laiką, kuomet bus galima mėgautis kompiuteriniais žaidimais – bus geriausia, jai vaikas šia veikla užsiims tik tuomet, kai jau bus paruošęs namų darbus;

• sukurkite tinkamas sąlygas – nupirkite ergonomišką stalą ir kėdę, taip pat parinkite tinkamą apšvietimą, tai leis išlaikyti taisyklingą laikyseną bei išvengti regos sutrikimų. 

• Pasirūpinkite, kad žaidimai, kuriuos žaidžia jūs vaikas, tiktų jo amžiui.

Daugiau info rasite https://mamaiirvaikui.lt/category/vaiko-sveikata/

Scroll to Top