Gera antivirusinė programa – resursai ir valdymo paprastumas

Nors renkantis antivirusinę programą kaip pirmas svarbiausias kriterijus pažymimas patikimumas, paskui jį keliauja dar grandinė kriterijų, į kurie taip pat turėtų būti įvertinti. Čia kaip ir su bet kuria kita preke, pavyzdžiui batais: norim mums pačių geriausių – pirmiausiai atsižvelgiam į jų išvaizdą, tačiau to neužtenka, tuomet išsiaiškinam, kokio gamintojo pasirinkti batai, o galiausiai vertinam avalynės kainą. Suderinus visus šiuos kriterijus gaunam patį priimtiniausią ir geriausią variantą. Grįžkim prie antivirusinės kriterijų.

Kartais mus erzina kompiuterio darbo lėtumas, vis kyla mintys, jog pats metas jį pakeisti nauju ir galingesniu. Tikriausiai niekada nepamąstote, kad lėto veikimo esmė slypi visai ne galingume, o turimoje antivirusinėje. Yra nemažai antivirusinių, kurių didelis kompiuterio resursų naudojimas ir tampa sulėtėjusio darbo priežastis. Tokias reikėtų keisti kitomis.

Tokią situaciją puikiai iliustruoja vienos Čekijoje esančios kompanijos pavyzdys. Klientų skaičiui stipriai išaugus, jiems pradėjo nebeužtekti pašto serverių resursų, kadangi jie teikė nemokamų elektronines pašto dėžutes. Vietoj to, kad būtų nupirkti nauji serveriai, jiems buvo pasiūlyta kompanijos ESET „NOD32 antivirus“ programa. Spėkit, ar nepasiteisino? Žinoma. Naujų serverių įsigijimas buvo pamirštas.

Kitas svarbus aspektas yra valdymo paprastumas. Paprastumo sąvoka apima šiuos elementus:

  • Nustatymų pasirinkimas – vartotojas gali pats nustatyti, kurią kompiuterio dalį jis nori nuskenuoti.
  • Automatinis programos atnaujinimų tikrinimas vos tik įsijungi kompiuterį.
  • Elektroninių laiškų tikrinimas – jis svarbus, nes būtent laiškų dėka dažniausiai ir galime susidurti su virusais.
  • Netrukdymas vartotojui – papildomų lentelių mėtymas ir įvairių garsų skleidimas erzina žmones, kuomet jie dirba darbus prie savo kompiuterio. Tai atitraukia dėmesį ir nukreipia mintis, todėl tokių dalykų antivirusinėje programoje būti neturėtų.
manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info kamtoreikia.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top